Otvorene prijave za oktanski spektakl koji ove godine donosi nekoliko noviteta

Na ‘12. Kärcher Rally Kumrovec’ bit će čak 25 kilometara duži – evo svih detalja

Objavljeno: 20.07.2023. zagorjeinternational

Otvorene su prijave za ‘12. Kärcher Rally Kumrovec’ te se svi zainteresirani mogu prijaviti do 1. rujna, nakon čega će se ovo međunarodno natjecanje održati od 7. do 9. rujna. Sam rally organizira Auto klub ‘Delta Sport’ iz Zagreba u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom te općinama Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i Tuhelj. Vozit će se na području triju zagorskih općina, Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, a natjecanje će okupiti posade iz devet europskih zemalja.

Posebni pravilnik natjecanja otkriva novosti u konceptu. Kilometraža brzinskih ispita povećana je sa 75,40 na 101,96 kilometara. U petak se nakon ‘shakedowna’ neće, kao do sada, voziti prolog na parkiralištu Termi Tuhelj, već će se posade tamo okupiti na ‘regroupingu’ nakon prvog od dva prolaska novim brzinskim ispitom Tuhelj dugačkim 7,33 kilometara. Tom prigodom bit će organiziran poseban program, a okupljeni će moći dobiti autograme vozača i suvozača.

Natjecanje se nastavlja u subotu s još devet brzinskih ispita, poznatih od ranijih godina. Brzinci Desinić, Zagorska Sela i Kumrovec vozit će se tim redoslijedom po tri puta. Između krugova predviđen je polusatni servis. Prva posada na cilju se očekuje u Muzeju Staro selo u 17 sati i 45 minuta.

Natjecanje je upisano u kalendare Svjetske automobilističke federacije (FIA) i Hrvatskog auto i karting saveza. Boduje se za Prvenstvo Centralno europske zone, Mitropa Rally Kup, Međunarodno prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske, Otvoreno prvenstvo Zagreba i Alpe Adria Club. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba