Nakon što je jedan natječaj poništen zbog previsokih ponuda, raspisan je novi na kojeg su stigle četiri nove

GREGUROVIĆ: Ako ne bude žalbi, treća faza spojne ceste Zabok – Krapina mogla bi krenuti ove jeseni

Objavljeno: 20.07.2023. VH

Jedna od važnijih tema što se prometa u Zagorju tiče je zasigurno nastavak izgradnje treće faze spojne ceste Zabok – Krapina, na dionici od Lepajca do krapinske industrijske zone. 

Kako je rekao krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, nakon što je početkom godine bio raspisan natječaj od strane Hrvatskih cesta, na njega su pristigle ponude koje su sve redom bile veće od 40 milijuna kuna, tako da se natječaj morao poništiti natječaj i raspisati novi, natječaj velike vrijednosti, a što je sukladno zakonskim odredbama. 

– Taj je natječaj raspisan i završen prije otprilike mjesec dana, a pristigle su četiri ponude, tako da je trenutno u tijeku pregled i procjena ponuda – rekao je gradonačelnik. 

Dodaje da vjeruje kako će ubrzo biti donesena i odluka o odabiru. 

– Nakon toga kreću žalbeni rokovi, a vidjet ćemo hoće li biti žalbe ili neće. Ako neće biti žalbi vjerujem da bi se već negdje tamo početkom jeseni mogao sklopiti ugovor s izvođačem za nastavak izgradnje te spojne ceste – govori Gregurović.  

Što se tiče projektne dokumentacije za daljnji nastavak ceste kroz gospodarsku zonu ‘Krapina nova’ pa do spoja s Poduzetničkim inkubatorom, taj projekt trenutno ide na rješavanje na Ministarstvo zaštite okoliša. 

– Moram reći da i taj dio trenutno ide svojim tokom – zaključio je gradonačelnik. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba