Strašna tragedija

U jučerašnjoj nesreći na autocesti kod Mokrica poginulo 11-godišnje dijete iz Slovenije

Objavljeno: 16.07.2023. admin

U subotu je oko 17.50 sati, na autocesti „A2“ kod Mokrica došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradalo 11-godišnje dijete slovenskog državljanstva, izvijestila je policija.

– Prometna nesreća dogodila se kada se 38-godišnji slovenski državljanin, upravljajući teretnim automobilom-kombi vozilom slovenskih registracijskih oznaka, autocestom iz smjera Zagreba u smjeru Krapine, nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je djelomično prešao vozilom na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela kombi vozila u stražnji lijevi dio poluprikolice teretnog motornog vozila, kojeg je zbog kvara zaustavio 50-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine. Nakon toga došlo je i do udara kombi vozila u bočni dio poluprikolice i njegovog slijetanja na travnatu nizbrdicu i udara u odvodni kanal, kojom prilikom je iz vozila ispalo 11-godišnje dijete koje je od zadobivenih ozljeda preminulo na mjestu događaja. Vozač kombi vozila vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću bolnicu Zabok.

Uslijed sudara došlo je do odbacivanja dijelova vozila na koje su, upravljajući osobnim automobilima, naletjeli 64-godišnji slovenski državljanin i 35-godišnji češki državljanin.

Očevid prometne nesreće obavili su policijski službenici u suradnji sa zamjenicom Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, a mrtvo tijelo smrtno stradalog djeteta prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Od 19 do 23.55 sati, promet autocestom od čvora Mokrice u smjeru Krapine bio je zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima – izvijestili su iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba