ZA UREĐENIJI GRAD: Građani pozvani da predlažu dodatne lokacije za sadnju stabala

ZABOK: Zasađeno čak 116 stabala, a u održavanju će im pomoći i novi višenamjenski stroj

Objavljeno: 13.07.2023. zagorjeinternational

Grad Zabok i tvrtka Plavinka d.o.o. u sklopu svog rada vode brigu o okolišu, sadnji ukrasnih biljaka, niskog i visokog raslinja i drveća. Tako su ovih dana informirali građane o količini i vrsti sadnica drveća koja su posađene na području Zaboka u jesenskim danima 2022. i proljeću ove godine. 

Sveukupno je zasađeno 116 sadnica, od toga tri divlje trešnje, dva obična graba, jedna breza, četiri lipe, 15 čempresa, pet crvenih hrastova, 17 klonova ‘Gupčeve lipe’, 20 gorskih javora, 27 crnih borova, dvije magnolije, tri javora mliječa, tri američka likvidambara, jedna malolisna lipa, 10 kuglastih catalpa, jedan bagrem te dvije japanske sofore.  

Ovu priliku su iskoristili iz Grada kako bi uključili građane u daljnje planove sadnje.

– Pozivamo građane da dostave svoje prijedloge za lokacije za sadnju drvoreda ili pojedinačnih stabala na javnim gradskim površinama kako bi se mogla planirati nabava sadnica i jesenska sadnja drveća – poručili su iz Grada Zaboka.

Uz to, Plavinka d.o.o. je putem javne nabave kupila i novi višenamjenski stroj za košnju i održavanje javnih zelenih površina na području grada. Radi se o stroju ‘SECO Goliath 4×4’, a ova nabavka će itekako olakšati i ubrzati poslove vezane uz održavanje površina. Specijalni komunalni stroj namijenjen je za održavanje teško pristupačnih terena, strmih terena, košnju visokog raslinja kao i finu košnju parkovnih površina. Vrijednost stroja je 13.158,18 eura s PDV-om, a kupljen je sredstvima Plavinke d.o.o. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba