Prilikom obilaska nove, 75.000 eura vrijedne stolarije Doma zdravlja u Pregradi, župan Kolar najavio:

Tri su doktora trenutno na specijalizaciji i Pregrada sigurno dobiva pedijatrijsku ambulantu

Objavljeno: 12.07.2023. Vanja Hozmec

Na zgradi ambulante Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije u Pregradi kompletno je zamijenjena vanjska stolarija, a radovi su stajali 75.000 eura. Nastavak je to ulaganja Krapinsko – zagorske županije u svoje zdravstvene ustanove, a obnovljenu su zgradu u srijedu obišli župan Željko Kolar u pratnji ravnateljice Doma zdravlja KZŽ Nade Dogan, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimira Božića i pregradskog gradonačelnika Marka Vešligaja.

Ravnateljica Dogan izvijestila je da, iako je već dosta toga odrađeno, ulaganja će biti još – kako u ovoj zgradi, tako i na ostalima koje su u vlasništvu Doma zdravlja – a takvih je ukupno 30.

Nastavak ulaganja

– Financijska sredstva su osigurana preko decentraliziranih sredstava koja dobivao iz Županije i stoga moram uputiti zahvale Županiji što je uvidjela značaj ovog projekta. Isto tako, najavljujem i obnovu rasvjete na ovom objektu te uređenje kotlovnice. Rasvjeta je projekt kojeg imamo već dvije godine, no dosad nismo našli sredstva za realizaciju s obzirom na to da Dom zdravlja ima u vlasništvu 30 objekata i ulaganja moraju biti jednako raspoređena u svima- dodala je Dogan. 

Zavod za hitnu medicinu KZŽ u pregradskom Domu zdravlja također ima svoju ispostavu, a kako je istaknuo ravnatelj Božić, obnovom stolarije ostvareni su bolji uvjeti rada za djelatnike, ali i bolja usluga za pacijente. 

Gradonačelnik Vešligaj zahvalio je Domu zdravlja KZŽ na ovoj posljednjoj investiciji kojom se, kako je istaknuo, s jedne strane završava energetska obnova same zgrade, a s druge se uređuje i okoliš. 

– Proteklih je godina ovdje puno napravljeno, a uvijek nas veseli svako novo ulaganje koje dolazi u Pregradu. Moram pohvaliti sve zaposlenike Doma zdravlja na njihovom trudu i radu te zaposlenike Zavoda za hitnu medicinu koji ovdje djeluje. Svi oni zajedno omogućuju vrlo visoku razinu zdravstvene zaštite, kakva bi uostalom trebala i biti – rekao je Vešligaj i dodao:

– Nadam se da ćemo uskoro naći mogućnosti da ovdje u našem Domu zdravlja barem jednom tjedno imamo i pedijatrijsku ambulantu jer, s obzirom na to da nam doseljava sve veći broj mladih obitelji, ta je ambulanta nešto što nam doista treba – dodao je Vešligaj. 

Pedijatrija 

Župan Kolar rekao je da, iako se puno radi na infrastrukturi, su ljudi ipak najvažniji.

– Gradonačelnik uvijek istakne potrebu za pedijatrijom i ja moram reći da na specijalizaciji iz pedijatrije trenutno imamo tri doktora i da ćemo sigurno, kada završe sa specijalizacijom, ovdje imati ambulantu. Hoće li ona biti stalna ili će raditi nekoliko puta tjedno, ne znam, no jednom tjedno sigurno neće – najavio je Kolar.

Što se tiče daljnjih ulaganja u objekt u Pregradi, župan je dodao:

– Fasada ovdje nije klasična i vidjet ćemo možemo li s investicijama u kotlovnicu, krovište i fasadnu ovojnicu imati više od 50 posto uštede da to prijavimo na Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ako neće ići tako, onda ćemo prvo rješavati kotlovnicu i to moramo napraviti do zime. Nakon toga će na red doći i LED rasvjeta. Ako ćemo to morati sami, onda će dinamika biti jesen ove godine ili proljeće/ljeto iduće, a ako se sve obuhvati ovim projektom, onda ćemo sve napraviti odjednom – dodao je Kolar. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba