Zbog radova između Glavnog i Zapadnog kolodvora

HŽ najavio posebnu regulaciju željezničkog prometa i zatvaranje pojedinih cestovnih prometnica

Objavljeno: 09.07.2023. zagorjeinternational

Zbog obnove pružne dionice Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Zapadni kolodvor za promet će biti zatvoren lijevi kolosijek na dionici Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Zapadni kolodvor od 10. srpnja u 4 sata do 4. kolovoza u 22 sata.

Popis vlakova koji neće voziti od 10. srpnja do 4. kolovoza na relacijama Zagreb GK – Zaprešić i obratno, Zagreb GK – Savski Marof i obratno te Zagreb GK – Harmica i obratno putnicima je dostupan na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture te na kolodvorima i stajalištima na spomenutoj trasi.

Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Savski Marof i obratno te se očekuju kašnjenja pojedinih vlakova.

U stajalištima Kustošija, Vrapče, Gajnice, Podsused stajalište, Zaprešić Savska i Brdovec za ulazak i izlazak putnika koristit će se peron na desnom (sjevernom) kolosijeku.

Napomena

Zbog radova u sklopu projekta obnove željezničke pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor – Zagreb Glavni kolodvor tijekom ljetnih mjeseci doći će do zatvaranja pojedinih cestovnih prometnica u gradu Zagrebu. Tijekom srpnja radovi će izvoditi na cestovnom i pješačkom podvožnjaku Selska, podvožnjaku Adžijina, pješačkom pothodniku Runjaninova te željezničko-cestovnom prijelazu Sokolska. Tijekom kolovoza na podvožnjaku Savska, cestovnom podvožnjaku Zagrebačka te tijekom kolovoza i rujna na željezničko-cestovnim prijelazima Republike Austrije – Jagićeva i Vodovodna.

Za sve navedeno ishođena je suglasnost Grada Zagreba koji te cestovne prometnice i zatvara te organizira alternativne cestovne pravce.

Posebne regulacije prometa usklađene su s dinamikom izvođenja radova i planirane su povremeno, sve do završetka radova, a što se očekuje sredinom 2024. godine.

– Ispričavamo se putnicima zbog kašnjenja te molimo za razumijevanje jer radovi se izvode kako bi putovanje željeznicom bilo brže i udobnije – poručuju iz HŽ-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba