Tomašević:

Pojavila se i poruka s prijetnjom vezano za bombu

Objavljeno: 07.07.2023. zagorjeinternational

Kao što smo već pisali, evakuirana je zgrada zagrebačkog Gradskog poglavarstva zbog prijetnje bombom. Oko podneva je policija dovršila provjere i utvrdila da je dojava lažna, piše Index.  Glasnogovornica Grada Dinka Živalj objavila je u 12:10 da se zaposlenici sada vraćaju na posao. 

Prijeteća poruka

U jednom od WC-a u zgradi pronađen je papir s porukom “7.7. bomba u poglavarstvu”, nakon čega su nešto prije 9,30 evakuirani svi dužnosnici, među kojima i gradonačelnik Tomislav Tomašević, zaposlenici Gradske uprave i posjetitelji.

– Dobili smo dojavu o bombi u Gradskoj upravi. Sukladno proceduri, svi su djelatnici izašli iz zgrade – rekla je glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj. 

Drugačija prijetnja

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nije otkazao današnje aktivnosti, a opširniju izjavu o prijetnji bombom dao je u izjavi za medije u Tehničkom muzeju.

– Pojavila se poruka s prijetnjom vezano za bombu. Kao što znate, u zadnje vrijeme ne samo u Zagrebu nego i u drugim gradovima u regiji bilo je mnogo lažnih dojava o bombama u trgovačkim centrima, pojavilo se i na Zagrebačkom velesajmu prije nekog vremena. Međutim, ovo je drugačija prijetnja jer se nije radilo o mailu, nego o rukom napisanoj poruci koju je fizički ostavila osoba koja je zaprijetila bombom, što znači da postoje kamere, postoji vjerojatno forenzička mogućnost da se utvrdi tko je to napravio. To je kazneno djelo – rekao je Tomašević.

Potvrdio je da je i on bio u zgradi u trenutku kad je evakuirana. 

O motivima nije želio nagađati, kao ni o tome tko je osoba koja je ostavila prijeteću poruku u WC-u Gradske uprave. 

– Ja se osjećam sigurno u ovom gradu i mislim da je grad siguran. Ja se nikada neću bojati šetati ovim gradom i razgovarati s građanima – kazao je Tomašević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba