Jedan im je dolijao u Krapinici, a drugi u Donjoj Stubici

Policija jučer uhitila dvojicu alkoholiziranih vozača

Objavljeno: 07.07.2023. zagorjeinternational

Zagorska je policija izvijestila da je u četvrtak oko 21.30 sati, prilikom nadzora prometa u Krapinici, zaustavila osobno vozilo kojim je upravljao 39-godišnjak. Nadzorom je utvrđeno da je vozač upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,41 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta.

Uhićen je i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je danas, oko 9 sati 39-godišnji vozač doveden na Općinski sud u Zlataru gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od tri dana te je predan u Zatvor u Zagreb. 

Isto tako jučer, oko 22.30 sati, prilikom nadzora prometa u Donjoj Stubici zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 27-godišnjak. 

U pokušaju zaustavljanja prvotno se vozač nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom “stop policija“ policijskih službenika, već samo nastavio vožnju u smjeru centra Donje Stubice. Policijski službenici, službenim vozilom s uporabom svjetlosnih signala na policijskom vozilu krenuli su za vozačem, koji se potom zaustavio na Topličkoj cesti.

Provedenim nadzorom utvrđeno je da je 27-godišnjak upravljao osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,65 promila.

Uhićen je i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je danas, oko 11 sati 27-godišnji vozač doveden na Općinski sud u Zlataru gdje mu je izrečena novčana kazna od 580 eura i određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana te će tijekom dana biti predan u Zatvor u Zagreb. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba