Sve veća ponuda i potražnja donose pad cijena rabljenih automobila

Evo koji automobili su najviše pojeftinili

Objavljeno: 02.07.2023. zagorjeinternational

Sve veća ponuda i potražnja donose pad cijena rabljenih automobila, donosi Poslovni.

Prosječni rabljeni automobil je u svibnju 2023. u Njemačkoj u prosjeku koštao 28.858 eura. To je 0,8 posto manje nego u travnju ove godine. U usporedbi s istim mjesecom prošle godine cijena je veća za šest posto, navodi portal za prodaju automobila AutoScout24. No sve veća ponuda i potražnja koja je ponovno oslabila u odnosu na travanj, donose pad cijena rabljenih automobila.

Koje su su tipovi automobila, odnosno pogona, najviše pojeftili? Pomalo očekivano pad je najveći kod električnih automobila koji su 4,4 posto jeftiniji nego u travnju 2023. godine. Prosječna cijena električnog automobila je 36.155 eura.

Hibridi su bili puno traženiji i cijena im je pala za samo jedan posto, a prosječna cijena im je oko 40.000 eura. Benzinci su prosjeku jeftiniji za 1,4 posto (26.098 eura), a dizelaši su jeftiniji za 0,5 posto na prosječnih 29.587 eura. Odnosno, dizelaši najbolje drže cijenu. Prosječne cijene padaju već treći mjesec zaredom, piše HAK revija.

Ponuda rabljenih automobila je veća, a potražnja nešto manja. Ovi trendovi će se nastaviti sve do jeseni kad bi rabljeni automobili trebali blago poskupjeti, zbog sezonskih razloga. Očekuje se da će, generalno, cijene blago padati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba