KRVAVI POHOD U SISKU: Policija održala press konferenciju za medije

“Dvije osobe su u jako teškom stanju, na respiratoru. Ništa nije ukazivalo da će taj čovjek napraviti tako nešto”

Objavljeno: 02.07.2023. zagorjeinternational

Policija je održala presicu vezanu za sinoćnje krvoproliće u Sisku. Na konferenciji su se obratili Luka Pešut, načelnik Policijske uprave sisačko – moslavački Igor Pasanec, voditelj Službe kriminalističke policije. 

– Počinitelj je 58-godišnji hrvatski državljanin, nije pružao aktivan otpor, ali to je samo rezultat spremnosti naše policije koja je hrabro postupila u toj situaciji. Počinitelj nije otprije poznat, ali postoje događaji zbog kojih je procesuiran prije više od 20 godina. Ništa nije upućivalo da je isti mogao počiniti ovo kazneno djelo. Riječ je o prekršaju iz domene ilegalnog držanja oružja. Obavljen je pretres i oduzet mu je pištolj. Nije u radnom statusu, snalazio se, nije bio u mirovini. Radilo se o vatrenom oružju, ostali detalji bili bi kontraproduktivni krim istraživanju koje je u tijeku. Reakcija policije na temelju dojave građana je bila jako žurna, s obzirom na to da je događaj sam po sebi kompleksan, bila je najbrža moguća koja je u tom trenutku bila izvediva – kazao je šef krim policije.

Na teren su upućene sve raspoložive snage i krenulo je traganje za osobom koja je bila u bijegu, a koja se dogodila u vezi s pucnjavom iz vatrenog oružja. Oko 00.50 sati osoba je uhićena i privedena u prostorije policije i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje. Smrtno je stradala 45-godišnja osoba, a četiri osobe su ozlijeđene.

Lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac, liječnika pomoć pružena je i dvjema osobama, od kojih je jedno dijete. U potpunosti su izgorjele dvije kuće i jedan automobil, a jedna kuća i jedan automobil su izgorjeli, ali ne u potpunosti.

Zadnja informacija, piše Jutarnji, je da su dvije osobe u jako teškom stanju, na respiratoru, a druge dvije su izvan životne opasnosti. Neslužbeno se doznaje da su ranjene u trbuh. Počinitelj policiji nije otprije poznat, ništa nije upućivalo da je spreman učiniti ovako kazneno djelo, rekao je Pasanec i dodao da se radi o oružju koje nije legalno i ne može biti legalno. Prije 20 godina počinitelj je bio prekršajno kažnjen jer je imao ilegalni pištolj.

Motivi počinitelja tek se utvrđuju.

Novinare je zanimao i odnos počinitelja s preminulom ženskom osobom i ozlijeđenima.

– Radi se o osobama koje su živjele u neposrednoj blizini počinitelja. Policija nije imala nikakve informacije koje bi upućivale na ovaj epilog – rekao je Pasanec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba