Branit će se sa slobode

Vozač hitne Mario Macan (62) pušten iz Remetinca 

Objavljeno: 30.06.2023. zagorjeinternational

Mario Macan (62), vozač hitne koji je u nesretnom slučaju pregazio na Bundeku troje maloljetnika, pušten je iz Remetinca, a vijest su na svojim društvenim mrežama objavili njegovi kolege na stranici Hitna uživo 194. 

Ispred zatvora se jučer održavao veliki prosvjed djelatnika Hitne koji su tražili njegovo puštanje, nakon što je sud odredio 30 dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Oni su i upozorili na loše uvjete u kojima rade te da se tijekom hitne intervencije moraju pridržavati prometnih propisa jer inače plaćaju kazne iz svog džepa.

Macanov je odvjetnik u razgovoru za Index.hr. potvrdio da je on pušten iz Remetinca i da je prihvaćeno ono što su oni tvrdili ispočetka – da se ista svrha može postići uz neke druge mjere.

– Dobra je vijest da je prihvaćena žalba, ali sada se postupak nastavlja. Nadam se da ćemo uspjeti dokazati sve što navodimo u obrani. Iznijet ćemo dokaze i vidjeti što dalje. Moj klijent je dvaput iznio obranu i objasnio sve kako je došlo do nesreće. I sad ćemo vidjeti što je još mogao poduzeti da ne bi došlo do te nesreće – rekao je odvjetnik te dodao da vozač sada ide kući svojoj obitelji.

Inače, sud je Macanu oduzeo vozačku dozvolu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba