Popratni sadržaj 21. Tabor film festivala počinje već sutra – evo što će se gledati

ZABOK: U sklopu radionica “Drugi kut gledanja”, slijedi projekcija studentskih i srednjoškolskih filmova

Objavljeno: 30.06.2023. zagorjeinternational

Osim projiciranja kratkometražnih filmova već ostvarenih redateljskih imena, 21. izdanje Tabor Film Festivala, koji će trajati od 6. do 9. srpnja i održati se u Dvoru Veliki Tabor i njegovoj okolici, ostavlja prostor promociji filmskih uradaka naših budućih filmaša – srednjoškolaca i studenata.  

Projekcije

U subotu, 1. srpnja u 18 sati (Pučko otvoreno učilište Zabok, Kino Zabok), gledat ćemo filmove “Joža” redatelja Jana Krevatina (Akademija dramske umjetnosti), “Stinky u mračnoj šumi” redateljice Sunčane Brkulj (Akademija likovnih umjetnosti) te “Okvir života” redateljice Juliane Kučan (Blank_filmski inkubator).

Izdvojite nešto vremena, podržite mladenačku proaktivnost i upoznajte umjetnički način razmišljanja novih generacija!  

Pod zajedničkim nazivom “Drugi kut gledanja“, ovogodišnji Tabor Film Festival organizira radionice uz koje će se mlađi posjetitelji moći okušati u stvaranju filma i analizi gotovih uradaka pod vodstvom Tamare Bilankov – novinarke i edukatorice na raznim filmskim i umjetničkim radionicama. 

Namijenjena osnovnoškolcima, radionica “Stvori film samostalno“ održat će se u petak, 7. srpnja s početkom u 10:30 sati. U trajanju od 90 minuta, polaznici će imati priliku međusobno se upoznati kroz filmski jezik te naučiti značenje osnovnih filmskih pojmova kao što su plan, rakurs i log line. Zatim će, uz dogovoreni sinopsis, moći primijeniti naučeno i na vlastitom pametnom uređaju snimiti te montirati videozapis. Potom slijedi zajedničko gledanje i evaluacija uradaka, a s radionice nosite vaš prvi autorski film! 

Projekt

Sljedećeg dana, ali u isto vrijeme (10:30 sati), na rasporedu je radionica za mlade “Pripremi svoj filmski projekt“. Ideja radionice jest potaknuti maštu srednjoškolaca i usmjeriti ju ka razmišljanju o filmskim rodovima i žanrovima. Cilj je izraditi video ‘mood board’ uz aktivaciju manualnog snimanja u ‘pro modeu’, upotrebu elemenata ekspozicije, ali i pomoću umjetne inteligencije. Nakon montaže na pametnom uređaju slijedi prezentacija i analiza uradaka. Glavni ishod radionice je naučiti kako konstruktivno razraditi ideju, što imati na umu prilikom realizacije te kako se pametno poslužiti svim dostupnim sadržajima, a pritom ne gubiti autentičnost.

Prijave na radionice koje će se održati na samom Festivalu zaprimaju se na adresu [email protected]!

Više informacija o radionicama i programu za mlade, ali i cjelokupnom Festivalu moguće je pronaći na službenoj stranici Tabor Film Festivala.

Organizator Festivala je Obnomika d.o.o.  

Partneri projekta su HAVC, Ministarstvo kulture i medija, DHFR, Muzeji Hrvatskog zagorja, Krapinsko-zagorska županija, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Općina Desinić

Sponzori i donatori projekta su HEP, Presečki, Veronika, Vetropack, Terme Tuhelj, Terme Jezerčica, Regeneracija  

Prijatelji projekta su DaddyHood, Blank, Društvo naša djeca Desinić, Joga u svakodnevnom životu, Kanpak, Audikor, Hiperprodukcija, Wine Hill, Grešna Gorica, Zdolc, Caffe Bar Baza, Kajlander, Dubravica

Ulaznice su do 6. srpnja dostupne online, nakon čega ih je moguće kupiti samo na blagajni (plaćanje isključivo gotovinom), pri čemu cijena dnevne ulaznice iznosi 20, a festivalske 40 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba