Mercedesom upravljao 18-godišnjak i sletio s ceste

FOTO: Maloljetnik u nesreći zadobio po život opasne ozljede

Objavljeno: 30.06.2023. zagorjeinternational

Još jedna teška prometna nesreća na hrvatskim prometnicama u kojoj su ugroženi mladi životi. Naime, u srijedu je oko 23.50 sati na državnoj cesti D-46 kod Orolika 18-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke Mercedes vinkovačkih registracijskih oznaka te uslijed neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste i vidljivosti (zavoj udesno, noć) sletio u cestovni kanal, gdje se nakon višestrukog prevrtanja vozilo zaustavilo na krovu, izvijestila je PU vukovarsko – srijemska.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio je maloljetni putnik, a teže je ozlijeđena i 18-godišnja putnica, dok je vozač lakše ozlijeđen.

Očevidom je utvrđeno i kako vozač i putnici, za vrijeme upravljanja odnosno vožnje u vozilu, nisu koristili sigurnosni pojas.

Zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću i zbog toga uzrokovao tešku tjelesnu ozljedu drugih osoba, protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba