Opet je "gusto" na sjeveru Hrvatske

VARAŽDINSKI HDZ: Grad Varaždin nikada nije vodila nesposobnija ekipa

Objavljeno: 27.06.2023. zagorjeinternational

Varaždinska županija izravno ili preko svojih ustanova na području grada Varaždina trenutno ulaže 113 milijuna eura. Istaknuo je to varaždinski župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije na klauzuri stranke za područje grada Varaždina koja je jučer okupila 200-tinjak članova.

– Grad Varaždin razvijamo, ne kao županijsko, već kao sjedište sjevera Hrvatske. O tome nam najbolje govori investicijski bum koji samo preko Županije i županijskih ustanova iznosi oko 113 milijuna eura. U srednje škole na području grada ulažemo oko 30 milijuna eura, u zdravstvene ustanove oko 73 milijuna te u gospodarstvo i turizam 10 milijuna eura. Tome svakako treba pridodati i programe s nacionalne razine poput ITU mehanizma koji za Varaždin iznosi 22 milijuna eura, a potom i investicije Hrvatskih cesta, Hrvatskih voda, HEP-a koje se također mjere desecima milijuna eura – kazao je Stričak podsjećajući kako je stranka pokretanje investicijskog buma navela u predizbornom programu popularno zvanog ‘5+2’, a odnosi se na gospodarstvo, obrazovanje, zdravstvo, zaštitu okoliša, izgradnju infrastrukture (aglomeracije, ceste, električne mreže) te sigurnost i udruge građana.

Investicije i oporba

– Sve je to moguće provesti jedino u dijalogu s ostalim političkim opcijama, a tu prvenstveno mislim na koalicijske partnere te kroz suradnju s udrugama i naravno kroz jasne, nedvosmislene poruke biračima. Požrtvovnost, marljivost, hrabrost i kreativnost potrebniji su nam više nego ikad prije. Povjerenje birača je u današnje vrijeme teško zadobiti i upravo zbog toga radimo sve da obećano iz našeg programa bude i ostvareno – rekao je župan.

 Ovom prilikom istaknuo je kako Grad Varaždin nikada nije vodila nesposobnija ekipa.  

– Osim što nisu u stanju donijeti zakonit proračun, sav rad im se svodi na dvije investicije – na postavljanje slavine za vodu i izgradnju nadstrešnice na Malom placu – zaključio je Stričak.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik, Damir Habijan, dotaknuo se nedavnih izbora gdje je ustvrdio kako je propuštena prilika da stranka napravi iskorak u Gradskom vijeću, ali i kako se za manje od dvije godine pruža nova, koju će HDZ u gradu Varaždinu svakako znati iskoristiti. Naglasio je kako se evidentnim slabljenjem pojedinih političkih opcija u Varaždinu, što su pokazali rezultati izbora, otvara veliki prostor i velika baza birača koje HDZ svojim programom i projektima može približiti stranci i dobiti njihovu podršku .

– Ključno pitanje koje je pred nama je hoćemo li i želimo li iskoristiti priliku koja se pruža s jedne strane HDZ-u, ali i građanima Varaždina da se krene naprijed u razvoju grada – kazao je Habijan pa najavio punu mobilizaciju članstva pred narednu “superizbornu” godinu koja je, po njegovim riječima, uvertira u 2025. i lokalne izbore gdje će stranka ostvariti reizbor župana te napraviti sve da HDZ ima i gradonačelnika u Varaždinu.  

Rast broja članova

Potpredsjednica varaždinskog HDZ-a, Aranka Oreški, kazala je kako je u rastu broj članova od kojih se očekuje aktivnost u predstojećem razdoblju, posebice s pozicije izbora koji su pred nama. Ponosna je na ponovno aktiviranje Zajednice žena Katarina Zrinski s novoizabranom predsjednicom Sanjom Tušek.  

– Sve više žena se uključuje u rad Zajednice. Ujedinjene smo u tim aktivnostima i samo tako možemo dati najviše – poručila je Oreški nakon koje je novoizabrana predsjednica varaždinske Zajednica žena Katarina Zrinski, Sanja Tušek, poručila da stranka može računati na Zajednicu i sve veći broj članica.

– Formirat će se novi temeljni ogranci te povećati članstvo kako bi Zajednica žena Katarina Zrinski dala što veći obol u predstojećim izborima – obećala je Tušek. A osim Zajednice žena varaždinski HDZ-a ima i snažnu potporu u organizaciji Mladeži stranke.  

Predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, Tin Jurak, kazao je da je organizacija u zadnjih nekoliko godina napravila veliki iskorak u radu što je prepoznato i na nacionalnom nivou.

– Tu nećemo stati. Ponosni smo na činjenicu da iz redova mladeži dolazi predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina Josip Pokorny te predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije, Josip Cestar. Također, u posljednjem razdoblju u Mladež se učlanilo stotinjak novih članova – kazao je Jurak.  

Potpora

Prvi čovjek Zajednice branitelja Gojko Šušak, Robert Puja, podsjetio je na činjenicu da je 175 branitelja s područja Varaždinske županije položilo svoje živote u Domovinskom ratu, od čega ih se petero vode kao nestali.  

– Kao branitelji dat ćemo još više nego dosad te zahvaljujemo svima na potpori u radu Zajednice – poručio je Puja.  

Tajnik Županijske organizacije stranke Alen Runac, naglasio je kako je pravo vrijeme da se krene s aktivnostima i kako jednostavno građanima treba širiti istinu i predstaviti sve rezultate rada stranke i na nacionalnom i na lokalnom nivou.  

Saborski zastupnik Siniša Jenkač naglasio je važnost budućih uspjeha stranke u Gradu Varaždinu na predstojećim izborima koji će potvrditi ponovni uspjeh stranke i na županijskoj razini.

– Moramo ponoviti uspjeh kao što je to bio slučaj prije dvije godine kada su na lokalnim izborima stranka i župan Anđelko Stričak dobili povjerenje birača, odnosno građana da vodi Varaždinsku županiju. Veliki doprinos tome bio je upravo odličan rezultat i veliki broj glasova dobivenih u Varaždinu – zaključio je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba