Razloga za slavlje ima i u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

DODIJELJENI OSKARI ZNANJA: Ovo su nagrađeni Zagorci i Zagorke

Objavljeno: 18.06.2023. zagorjeinternational

U Kongresnoj dvorani ‘Globus’ na Zagrebačkom velesajmu 13. je lipnja održana Svečana dodjela nagrade ‘Oskar znanja’ pobjednicima državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2022./2023., i učenicima koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima. 

Najveće i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za postignute vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, ove se godine dodjeljivalo 19. puta. 

Na natjecanjima i smotrama od školske do međunarodne razine, ove školske godine sudjelovalo je gotovo 100.000 učenika, a pobjednici održanih natjecanja, najbolji učenici u svojoj generaciji, zasluženo su nagrađeni Oskarom znanja.

Ove godine Oskarom znanja nagrađeno je sedam državnih prvaka iz Krapinsko – zagorske županije.

Među dobitnicima su Otto Brezak iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok, koji je državni prvak iz hrvatskog jezika. Zatim Verena Dagmar Reister iz Srednje škole Zlatar koja je državna prvakinja iz njemačkog jezika, Lovro Klancir iz Srednje škole Zlatar koji je državni prvak iz geografije, Manuela Pondeljak iz Osnovne škole Viktora Kovačića, Hum na Sutli koja je državna prvakinja iz kemije, Leon Usmiani iz Osnovne škole Oroslavje koji je državni prvak u natjecanju mladih tehničara, zatim Emanuel Kovačić iz Osnovne škole Ljudevit Gaj Mihovljan koji je državni prvak u natjecanju mladih tehničara te Aleksandar Krznar iz Osnovne škole Sveti Križ Začretje koji je državni prvak u natjecanju Sigurno u prometu.

Otto Brezak i njegova mentorica

Prema analizi podataka koju je proveo portal Župan.hr, čak 176 Oskara znanja je u sve tri kategorije, otišlo u Zagreb, a vrhom top lista općenito dominiraju veliki gradovi. U Split je otišlo ukupno 20 oskara, u Varaždin 12, Rijeku 11, Požegu 10, Čakovec, Dubrovnik i Pulu po devet, Karlovac i Novu Gradišku osam, Osijek sedam…. 

Nadalje, kada se gleda broj dobivenih oskara prema broju stanovnika nekog dijela zemlje, najbolja je općina Okrug sa šest osvojenih Oskara znanja. U top 10 je tu i grad Zlatar s dvije nagrade te Mihovljan s jednom nagradom. 

Najuspješnije općine su po broju osvojenih Oskara znanja, uz Okrug i Mihovljan, još i Čepin, Strahoninec, Baška Voda, Vidovec, Sveti Križ Začretje, Vinica, Hum na Sutli i Gunja. Tamo je otišla po jedna nagrada.  

Inače, dodjelu nagrade ‘Oskar znanja’ organizira Agencija za odgoj i obrazovanje uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice županija, a ove godine su skulpturu ‘Oskar znanja’ kreirala i izradila djeca, mladi i djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba