Korejskim gostima predstavljena gospodarska slika i turistički potencijal KZŽ

Delegacija Veleposlanstva Republike Koreje impresionirana Zagorjem: Predstavljat ćemo vas u najboljem svijetlu!

Objavljeno: 13.06.2023.

Republika Koreja i Republika Hrvatska uspostavile su diplomatske odnose 18. studenog 1992. godine s ciljem bilateralne gospodarske suradnje, ulaganja, turizma, kulturnih i sportskih aktivnosti, a danas je delegacija Veleposlanstva Republike Koreje stigla u srce Zagorja. U Poduzetničkom centru KZŽ sastanak su vodile ženske snage Krapinsko – zagorske županije; zamjenica župana Jasna Petek, pročelnica UO za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Helena Matuša uz prisustvo predstavnika Presečki grupe Ivice Presečkog i Bojana Strehovca, a s veleposlanikom Republike Koreje u RH Hong Sungwook i direktorom Korea Business Centra Chae Heekwang uz pratnju predsjednika Hrvatsko – korejskog poslovnog kluba Zorana Horvata,

Korejskim je gostima predstavljena gospodarska slika i turistički potencijal Zagorja, a Petek je ovom prilikom naglasila kako je ovo bila odlična prilika za prikaz prirodnih ljepota, strateških projekata, gospodarstva i turizma.

– Ono što smo posebno naglasili to su naši strateški projekti za razvoj zdravstvenog i lječilišnog turizma, naš projekt Centar za zdravlje srce i mozga u Krapinskim Toplicama i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama. Tu su, naravno, i Bedekovčanska jezera, Astro centar u Hrašćini, ZEZ – znanstveno edukativni zabavni centar… Interesantno je bilo čuti i nešto o gospodarstvu, a mislim da je to lijepa prilika za otvoriti neka nova vrata, za nove suradnje i prijateljstva – rekla je zamjenica Petek, a direktor Presečki grupe podsjetio je kako je tvrtka unatrag deset godina dio Hrvatsko – korejskog poslovnog kluba.

– Započeli smo pregovore prije nekih sedam, osam godina oko gospodarskih aktivnosti koje se tiču autoindustrije, turističke ponude Zagorja… Nažalost, korona je sve stopirala, ali vraćamo se, očekujemo sve veći broj posjetitelja iz Koreje u KZŽ koja ima divnu turističku ponudu – kratko je zaključio Presečki, dok je veleposlanik Sungwook kojem je ovo bio prvi posjet Krapini izrazio veliku sreću što je danas u Zagorju.

– Impresivno je koliko Krapina i Krapinsko – zagorska županija privlači investitora i turista iz Koreje. Prije korone mnogo je Korejaca dolazilo u Hrvatsku, a posebno Zagorje. Krapina je izvrstan grad, a mi ćemo vas i vašu županiju u najboljem svijetlu predstavljati korejskim poduzetnicima i građanima. Mnogo Korejaca počelo je ponovno posjećivati Hrvatsku što izrazito veseli pa veseli i svaka nova suradnja koja je i do sada bila odlična – zaključio je Sungwook.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba