Evo koliko stoje novi i koliko ih se čeka

Prošlo je 30 dana od proglašenja kraja pandemije, dokumenti koji su vam istekli više i službeno ne vrijede

Objavljeno: 13.06.2023. zagorjeinternational

Ako su vam dokumenti istekli za vrijeme pandemije, vrijeme je da izradite nove. Kraj pandemije proglašen je 12. svibnja, a  isteklim dokumentima smo se mogli služiti još 30 dana od tog datuma. Preciznije, sve do jučer, 12. lipnja, prenosi 24sata.

Od danas, osobne se iskaznice istekle u vrijeme trajanja pandemije smatraju nevažećima. U Fini i Hrvatskoj pošti zbog usluga za koje je potrebna identifikacija korisnika, potrebno je priložiti valjanu osobnu iskaznicu. Iznimno je moguće s isteklim dokumentom, ali uz priloženu potvrdu MUP-a o predanom zahtjevu za izdavanje nove identifikacijske isprave (u roku važenja te potvrde).

Iz Ministarstva unutarnjih poslova, podsjećaju na rokove i cijenu izrade novih osobnih iskaznica za one kojima su istekle u pandemiji. 

Redovni postupak u kojem je osobna iskaznica spremna za uručenje u roku od 30 dana : 13,27 €,
Ubrzani postupak u kojem je osobna iskaznica spremna za uručenje u roku do 10 dana : 25,88 €
Žurni postupak u kojem se osobna iskaznica izrađuje u roku od tri radna dana ne računajući dan podnošenja zahtjeva: 66,36 €
Redovni postupak za osobe starije od 70 godina u kojem je osobna iskaznica spremna za uručenje u roku od 30 dana : 9,29 €

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba