Svojim su djelima poticali na mržnju i nasilje

Od 14 ukupno privedenih na zagrebačkoj Povorci ponosa, čak 10 je maloljetnika 

Objavljeno: 12.06.2023. zagorjeinternational

U Zagrebu je u subotu održana Povorka ponosa koja ni ove godine nije mogla proći bez incidenata. Naime, policija je zbog poticanja na nasilje i mržnju kazneno prijavila i pritvorskom nadzorniku predala dvojicu muškaraca u dobi od 53 i 41 godinu dok je dvojicu 20-godišnjaka “redovitim putem” prijavila zbog pokušaja krađe iz mržnje. Ukupno je privedeno 14 osoba, a među njima čak 10 maloljetnika, piše Index.hr.

Nadalje, nastavlja se istraživanje kako bi se utvrdio identitet počinitelja koji je u subotu oko 19.25 sati u parku Zrinjevac prišao 25-godišnjaku i s njega otrgnuo zastavu duginih boja. Oštećeni mladić pritom je pao na tlo, a nepoznati muškarac ga je verbalno napao pogrdnim riječima koje se odnose na seksualnu orijentaciju nakon čega se udaljio sa zastavom. Policija ga sumnjiči za tešku krađu na drzak način, motiviranu mržnjom.

Od ukupno 10 privedenih maloljetnika, kod petorice nisu utvrđeni elementi prekršaja ili kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, dodaju iz policije. Nadalje, protiv jednog će biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, a kriminalističko istraživanje nastavlja se u odnosu na četvero maloljetnika zbog prijetnje u vezi zločina iz mržnje na štetu 29-godišnjeg sudionika javnog okupljanja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba