Djeca su pronađena živa nakon tjedana potrage uslijed pada zrakoplova

ČUDO: Četvero mališana spašeno iz džungle, među njima i 11-mjesečna beba

Objavljeno: 11.06.2023. zagorjeinternational

Četvero djece iz starosjedilačke zajednice u Kolumbiji pronađeno je živo na jugu zemlje nakon više od pet tjedana što se zrakoplov kojim su putovali srušio u gustu džunglu, rekao je u petak kolumbijski predsjednik Gustavo Petro. Djecu je spasila vojska u blizini granice između kolumbijskih provincija Caqueta i Guaviare, blizu mjesta gdje se mali zrakoplov srušio.

– Radost za cijelu zemlju! Četvero djece koja su nestala.. izgubljena… u kolumbijskoj džungli pojavila su se živa – poručio je Petro putem Twittera, piše Poslovni.

Mali zrakoplov Cessna 206 prevozio je sedam ljudi na ruti između Araracuare, u pokrajini Amazonas, i San Jose del Guaviarea, grada u pokrajini Guaviare, ali je u ranim jutarnjim satima 1. svibnja prijavio alarm zbog kvara motora. Tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su od posljedica pada, a njihova su tijela pronađena u zrakoplovu. Četvero djece u dobi od 13, devet i četiri godine, kao i 11-mjesečna beba, preživjeli su pad.

Prve informacije od vlasti za civilno zrakoplovstvo, koje su koordinirale spasilačke napore, sugeriraju da su djeca pobjegla iz aviona i krenula u prašumu potražiti pomoć. Spasilačke ekipe su uz potporu pasa tragača prethodno pronašli odbačeno voće, koje su djeca navodno jela, te improvizirana skloništa napravljena od vegetacije iz džungle. U operacijama spašavanja sudjelovali su zrakoplovi i helikopteri kolumbijske vojske i zrakoplovstva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba