Program upotpunjen izložbom likovnih radova, promocijom Zbornika radova, a nagrađene radove imat ćete prilike i čuti

CENTRALNI DOGAĐAJ MIHANOVIĆEVIH DANA: U ponedjeljak slijedi svečana dodjela Pjesničke nagrade “Antun Mihanović”

Objavljeno: 09.06.2023. zagorjeinternational

Gradska knjižnica “Antun Mihanović” Klanjec otvorila je u subotu 3. lipnja ovogodišnju tradicionalnu, i to već 17. po redu, kulturnu manifestaciju Dani Antuna Mihanovića. Otvorenje je održano uz ugodnu šetnju od Spomen parka znamenitih Klanjčana, šetnicom uz Sutlu pa sve do Zelenjaka te razigranim likovnim radionicama i igraonicama.

U lijepom i inspirativnom okruženju zaštićenog krajobraza Zelenjak slikalo se i crtalo, ali i sviralo, pjevalo, trčalo i skakalo. Lijepo i sunčano poslijepodne privuklo je u Zelenjak ne samo najmlađe, već i roditelje, bake i djedove i druge sugrađane, a uz kavu i sok, uživalo se i u razgovoru i druženju te pogledu na nasmijana dječja lica u prekrasnoj prirodi. 

Brojni likovni radovi koji su nastali tom prilikom bit će predstavljeni i na prigodnoj izložbi u Spomen parku znamenitih Klanjčana uz program svečane dodjele ovogodišnje 17. Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” i prve likovne nagrade u sklopu ove manifestacije, a koja će se održati u ponedjeljak 12. lipnja u 18 sati. 

Nagrada se dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. 

Ove se godine na natječaj za domoljubnu poeziju javilo 12 osnovnih i dvije srednje škole, a u natječaju za likovne radove sudjelovalo je sedam osnovnih i tri srednje škole. Pokrovitelji Nagrade su Krapinsko – zagorska županija i Grad Klanjec. 

Uz glazbeni program Osnovne škole Antuna Mihanovića i Glazbene škole Pregrada, nagrađeni učenici čitat će svoje pjesme, bit će promoviran Zbornik radova s ovogodišnjeg natječaja, a moći će se razgledati i izložba likovnih radova pristiglih na natječaj koja će za ovu prigodu također biti postavljena u Spomen-parku. Kao i svake godine, bit će to središnji događaj ovogodišnjih Dana Antuna Mihanovića.

Ulaz je slobodan, a u slučaju lošeg vremena program će se održati u Velikoj dvorani Grada Klanjca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba