DIVNE VIJESTI IZ AMERIKE: Lavina majka objavila video

“Ne znam što napisati! Danas je prehodala držeći se, dužinu od dva metra”

Objavljeno: 07.06.2023. zagorjeinternational

Majka dvogodišnje Lave Petrušić javila se iz Amerike i na svojem Instagramu podijelila napredak djevojčice nakon što je primila terapiju za spinalnu mišićnu atrofiju.

– Nemam pojma. Ne znam što napisati, reći, osjetiti. Bez ortoza! Hej! Nije mogla stajati bez ortoza, uspravna nimalo. Niti pola sekunde. Danas je prehodala držeći se, dužinu od dva metra. Odmah je govorila da ju boli i spuštala se. Najvažnija stvar se danas dogodila. Prvi put je sama tražila da hoda – napisala je ponosna mama u opisu videa.

Inače, malena Lava je primila lijek Zolgensma za spinalnu mišićnu atrofiju tipa 2 za kojeg je u rekordnom roku prikupljeno čak 2,4 milijuna eura. 

– Sve se isplatilo, svaki sastanak, svaki mail, svaki kontakt, sve! Lava je prvo dijete u Hrvatskoj koje je primilo Zolgensmu s tipom 2 SMA! Ona je ovdje da pokaže kako dvojna terapija itekako ima smisla, da stane na svoje noge i pokori svijet! Dok je ležala na bolničkom krevetu, u jednom se trenutku okrenula prema meni i, gledajući me velikim plavim očima, pitala: ‘Mama, hoću li moći hodati kao Aubrey?’. Aubrey je njezina prijateljica Kanađanka sa spinalnom mišićnom atrofijom. Prvi put sam joj mogla s mirom u glasu reći: ‘Hoćeš, ljubavi, itekako hoćeš!’ – rekla je majka za 24sata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba