Sestra je "kriva" za sve, nakon što je za natječaj čula na televiziji

Upoznajte Jelenu – novo pojačanje zagrebačke policije

Objavljeno: 04.06.2023. AB

Krajem 2022. godine, Jeleni (30) je sestra rekla da je na televiziji čula da je Policijska uprava zagrebačka objavila natječaj na koji se, pod jednakim uvjetima, mogu prijaviti i osobe s invaliditetom. Osim sestre, Jeleni je to navela i njezina savjetnica na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje tijekom jednog od posjeta.
 
– Moja savjetnica, a i sestra, rekle su da udovoljavam uvjetima natječaja i da bih se trebala prijaviti, sestra je rekla da je ona sigurna da ću ja taj posao dobiti – prisjetila se Jelena, koja je, s obzirom na sve njezine kompetencije, upravo to i napravila.
 
Nakon završenog Filozofskog fakulteta, smjer sociologija i etnologija, radno iskustvo stekla je na stručnom osposobljavanju u Gradu Zagrebu gdje je provela godinu dana te je nakon završenog stručnog osposobljavanja krenula njezina potraga za poslom.
Tri godine poslije svoju priliku dobila je upravo na natječaju koji je objavila Policijska uprava zagrebačka 23. studenoga 2022. godine.
 
Poslije završetka procesa prijave na natječaj, Jelena je dobila poziv na testiranje kandidata i potom je uslijedio poziv na razgovor.

– Svi članovi komisije su bili jako dragi, opušteni te su mi objasnili kakvi poslovi me očekuju. Bila sam nervozna, ali i uzbuđena tijekom razgovora, ali i prije razgovora na pismenom testiranju, ali to je normalno, svi to prolaze kada se natječu za posao, stresno je ali sam se prilagodila. Učila sam i dobro se pripremila, to mi je bilo najvažnije, a budući da sam već išla na razgovore za posao imala sam iskustva i znala sam kako se pripremiti i za razgovor – naglasila je Jelena .
 
S obzirom na to da je udovoljila sve propisane uvjete potrebne za rad na radnom mjestu referentice za prijavništvo i osobne isprave, u ožujku 2023. godine započela je svoje novo radno iskustvo na radnom mjestu više upravne referentice za prijavništvo i osobne isprave.
 
Novi posao Jelena je prihvatila sa zadovoljstvom i ne krije svoju sreću.

– Puno se bolje i korisnije osjećam, produktivnija sam i imam svoj raspored. Iako sam počela raditi na puno radno vrijeme i dalje nastavljam bez problema organizirati i svoj privatni život – rekla je.

Također, ono što je Jeleni isto tako bitno, financijski je samostalnija.

– Kolege su me dočekale toplo i spremni sve objasniti, upoznali su me sa svim radnim procesima. Veliki dio posla sam već naučila, ali i dalje učim uz pomoć kolega. Atmosfera je zaista topla i svi su jako dragi. Svoju budućnost vidim u Policijskoj upravi zagrebačkoj s kojom se želim nastaviti razvijati i učiti nove poslove – zaključila je Jelena.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba