U Krapini se okupili gimnazijalci koji su maturirali 1968. godine

DAJ PET ZA 55!: “Poruka generaciji – mi ćemo doći i sljedeće godine, do tada trenirajte kako bi bili u kondiciji”

Objavljeno: 04.06.2023. zagorjeinternational

Vrućem popodnevu u hladovini parka uz koji je Srednja škola, a nekad Gimnazija Krapina, okupili su se njezini polaznici koji su srednjoškolske klupe napustili 1968. godine. Tako su obilježili 55 godina otkako su maturirali. Početak su označili srdačni pozdravi u znaku onoga: “Daj pet za 55”, jer je u tome sadržana dvostrukost onoga što je prošlo, ali i onoga kako se još uvijek osjećaju.

Nekad je za ovo okupljanje uz usklađivanje vremena i poslovnih obaveza trebalo posložiti i volju za susret s onima s kojima se četiri godine “glancalo” srednjoškolske klupe. Danas tome treba pribrojiti i zdravstvenu kondiciju kako bi se došlo i iz udaljenih mjesta kuda je život raselio pojedince.

Nažalost, od 58 polaznica i polaznika tadašanja dva gimnazijska razreda, njih osmero (po pola iz A i B razreda) zauvijek ih je napustilo. I ovaj put u pričanju su bili svi prisutni kao i oni koji su mogli – ali nisu – došli. Zato, poziv njima od 17 onih koji su se okupili na ulazu u Srednju školu: Mi ćemo doći i iduće godine druge subote u svibnju. K tome ide i poruka: do tada trenirajte kako bi bili u kondiciji, a kućama ćete se vratiti pomlađeni, obnovljenih uspomena na neponovljivo i s ničim usporedivo srednjoškolsko doba. (D. K.)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba