Motovun Film Festival prvi puta, na jubilarni 25. rođendan, dobiva novu lokaciju

Pikirajte datume, sprema se filmski spektakl na dva brda!

Objavljeno: 03.06.2023. zagorjeinternational

Planina Petehovac u Gorskome kotaru nova je, dodatna lokacija na kojoj će se održati Motovun Film Festival, koji mijenja ime u Cinehill. Objavili su to organizatori u petak na konferenciji za novinare na Petehovcu. Umjetnički direktor Festivala Igor Mirković istaknuo je da promjenom lokacije i imena završava jedna etapa u povijesti Festivala.

-Prvi put da će se festival s novim imenom odvijati na dva brda. Ovime se zatvara jedno poglavlje festivala i on nikad neće biti isti”, kazao je na novinskoj konferenciji održanoj 50 dana uoči festivala. “Oni koji nas duže prate znaju da je naš slogan ‘dobrodošli na brdo filmova’. Od ove godine krećemo s brda u planinu i zato smo našem novom konceptu nadjenuli ime Cinehill. Tu igru riječi mogli bismo prevesti kao – Brdo filmova – rekao je.

Autor novoga imena, redatelj Nevio Marasović, koji je sudjelovao i u izboru lokacije, kazao da je organizacijski tim htio “napraviti nešto novo i neuobičajeno za Hrvatsku”, pa će se u sklopu infrastrukture naći i kino kupola naziva Francis Ford Kupola. Napomenuo je da je pri odabiru lokacije presudna bila priroda Gorskoga kotara kao i sve toplije vremenske prilike, piše Telegram.

-Imamo cijelo brdo s pogledom, skijalište, sanjkalište gdje možemo smjestiti kina i koncerte. Tu se nalazi hotel Petehovac u sklopu kojega će se održati festival, a ispred hotela napravit ćemo festivalski trg Kreše Golika, glavno okupljalište s ugostiteljskim objektima, dućanom s festivalskim suvenirima te će se i koncerti tamo odvijati – istaknuo je.

-Za otvoreno kino na sanjkalištu, odnosno livadu s padom postavit ćemo bale sijena te će primati do 1000 ljudi. Imat ćemo i kamp na dnu skijališta, pa će se gosti buditi okruženi divnom prirodom – kazao je Marasović za Hinu.

Festival za mlade Timpetill ove će godine od 13. do 16. lipnja u Delnicama predstaviti neke od najznačajnijih filmova godine.

-Po uzoru na književni predložak ‘Grad bez roditelja’, u ovom svijetu bez odraslih vladaju i stvaraju djeca i mladi. Mlade programerke s ADU i Verna kreirale su program, mladi će pomoći u realizaciji programa i na kraju – mladi će reći zadnju riječ i odlučiti o najboljem filmu – naglasila je selektorica Inja Korać.

Festival će se održati na staroj lokaciji u Motovunu od 22. do 24. srpnja, a nakon dana pauze, od 26. do 29. srpnja na brdu Petehovac kraj Delnica. Podršku festivalu pružaju Primorsko – goranska županija, Istarska županija i Turistička zajednica Primorsko-goranske županije te Hrvatski audiovizualni centar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba