STRAVA U POLJSKOJ

Udomiteljica ‘spašavala’ djecu iz Ukrajine pa ih podvodila pedofilima i tjerala na razne gadosti 

Objavljeno: 02.06.2023. zagorjeinternational

Ukrajinka Svetlana Pljuško (53), udomiteljica koja je ‘spašavala’ siročad iz ratom razorene Ukrajine, optužena je za seksualno zlostavljanje i dopuštanje pedofilima da siluju djecu koju je udomila, prenosi Jutarnji list.

Kako je rečeno na sudu u poljskom Poznanu, redovito je maltretirala djecu, tjerala ih da stavljaju prljave pelene u usta i jedu bljuvotinu. Također, navodno je seksualno zlostavljala desetero djece u dobi između četiri i 16 godina, drogirala ih te pozivala lokalne pedofile da ih zlostavljaju u zamjenu za novac.

– Zajedno i u dogovoru s neidentificiranim muškarcima, čineći to stalnim izvorom prihoda, predala im je maloljetnicu kako bi je prisilili na spolni odnos – rekla je tužiteljica Aneta Chamczyńska-Penkala.

Dječja psihijatrica je ispričala da su djeca u razgovoru s njom bila uplašena, sjedila su s rukama na koljenima, spuštenih glava i bez kontakta očima. 

Cijeli je slučaj otkriven nakon što je jedno dijete imalo želučanih problema, pa je pozvana liječnica.

– Te je noći djevojčica počela pričati o Svetlaninom nasilju. Nikada nisam vidjela takvo dijete. Samo je buljila u jednu točku, a suze su joj tekle niz lice, a ona je pričala i pričala. Prosipala je informacije. Završila bi jednu temu i započela drugu. Sljedećeg dana još je djece počelo govoriti. – prenosi Jutarnji list.

Optužena je rekla da je prije ruske invazije na Ukrajinu 15 godina vodila udomiteljski dom te da na njen rad nikada nije bilo pritužbi. 

Prijeti joj 15 godina zatvora, a suđenje se nastavlja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba