DHMZ izdao upozorenja za naše područje

Jutarnje sunce popodne će zamijeniti grmljavinsko nevrijeme, a narednih dana moguća i tuča

Objavljeno: 02.06.2023. zagorjeinternational

Kako je objavljeno na Državnom hidrometeorološkom zavodu, današnje jutarnje sunce već popodne bi moglo zamijeniti ružno i nestabilno vrijeme. Naime, za dobar dio Hrvatske upaljen je žuti meteoalarm, odnosno, najavljena su moguća grmljavinska nevremena uz izraženije pljuskove.

Žuti meteoalarm na snazi je i za Zagrebačku regiju, odnosno Krapinsko – zagorsku županiju.

DHMZ kaže kako će vrijeme danas biti prevladavajuće sunčano i vrlo toplo, no i dalje nestabilno, osobito u unutrašnjosti. Uz jak razvoj oblaka bit će mjestimičnih pljuskova i grmljavine, lokalno moguće i izraženijih. Poneki neverin vjerojatan je popodne i duž obale. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu od sredine dana do umjeren jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29 °C.

Sljedećih dana u većini krajeva malo manje toplo, ali i dalje sparno unutrašnjosti, uz još češće pljuskove i grmljavine nego prošlih dana ovoga tjedna. Naravno, ponegdje su i dalje moguća i olujna nevremena s tučom, i to ne samo u kopnenom području nego i na Jadranu, prognoziraju na HRT-u.

DHMZ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba