'Katruže za Katružu'

Međimurci su ponovo pokazali humanost i dobrotu te svojim prilozima osigurali terapije i lijekove bolesnim sugrađanima

Objavljeno: 02.06.2023. zagorjeinternational

Međimurska zaklada solidarnosti ‘Katruža’ i ove je godine organizirala akciju ‘Katruže za Katružu’ koja je započela u Svetoj Mariji 25. svibnja, a u subotu 27. svibnja 2023. godine održana je u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Belici, Nedelišću i Donjem Vidovcu.

U Svetoj Mariji akciju su provele članice Društva žena te prikupile 467,50 eura, dok su u Prelogu članice Priločkog srca i Društva žena iz Goričana sakupile 862 eura. Akcija je naišla na dobar odjek i u Murskom Središću gdje je prikupljeno 490 eura, u Belici 493 eura, a u Nedelišću 155 eura. U sva tri navedena mjesta dobrotvornu akciju provele su udruge žena, a u Donjem Vidovcu ‘Katruže za Katružu’ organizirala je Općina te prikupila 311 eura. U Čakovcu su prilozi građana dosegnuli 743,48 eura, što ukupno iznosi 3.521,98 eura.

– Od srca zahvaljujemo aktivistima, volonterima i građanima koji su ponovno pokazali veliko srce i empatiju prema ljudima u potrebi. Zahvaljujemo učenicima i djelatnicima osnovnih škola u Strahonincu, Maloj Subotici, Šenkovcu i Pribislavcu koji su nam pomogli u prikupljanju katruža. Međimurci su ponovo pokazali humanost i dobrotu te svojim prilozima osigurali terapije i lijekove bolesnim sugrađanima – poručili su iz Međimurske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba