Odličan spoj aktivno provedenog vremena, opuštanja i druženja

U ‘Body conceptu’ uskoro počinju besplatni treninzi za trudnice, prijavite se!

Objavljeno: 29.05.2023. zagorjeinternational

Trudnoća kao razdoblje fizičkih, psihičkih i emotivnih promjena od žena iz mjeseca u mjesec iziskuje ponovno upoznavanje njihovih tijela koja su u konstantnim promjenama. Stalni porast težine i povećanje trbuha rezultiraju postepenim prebacivanjem težišta tijela prema naprijed što pak uzrokuje gubitak ravnoteže i pojačanu lumbalnu lordozu, odnosno deformitet kod kojeg je kralježnica u lumbalnom dijelu previše zakrivljena prema unutra, zbog čega dolazi do bolova u leđima.

Iako je i mirovanje dio trudnoće, veliku ulogu igra i vježbanje jer ono poboljšava imunitet, cirkulaciju, diže energiju, utječe na bolje raspoloženje, ali je i vrlo bitan faktor u upoznavanju vlastitog tijela, ali i povezivanju majke i djeteta. Uz to, aktivne trudnice su u boljoj tjelesnoj kondiciji, kvalitetnije spavaju, pravilnije dišu i ono najvažnije – lakše podnose porod. Sve to znaju u studiju za njegu i održavanje tijela ‘Body concept’ gdje će se tijekom lipnja održavati besplatni treninzi za buduće majke.

– Besplatno grupno vježbanje uveli smo 2019. godine, a pokazalo se kao odličan spoj aktivno provedenog vremena, opuštanja i druženja. Trudnice se tijekom trudnoće nose s tegobama poput loše cirkulacije, gastrointestinalnih smetnji, grčeva u nogama, mučnine, umora, umanjene energije i poletnosti, a lagano treninzi odličan su recept za smanjenje tih tegoba. Pripremili smo ciljane vježbe disanja, relaksacije, jačanja i istezanja mišića, a važno je napomenuti kako su treninzi prilagođeni za aktivne vježbačice i za one koje će to tek postati – ispričala je Ana Lež, vlasnica ‘Body concepta’ i na kraju trudnicama savjetovala da o početku vježbanja obavijeste svog ginekologa kako bi im dao zeleno svjetlo.

Za dodatne informacije posjetite ‘Body concept’ Facebook i Instagram stranice, a svoje mjesto za trening rezervirajte na 098 373 051.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba