U šest je nesreća zabilježena samo materijalna šteta, a u drugih šest bilo je lakše ozlijeđenih

Na zagorskim cestama proteklog vikenda čak 12 nesreća – u njih pet sudjelovali pijani vozači 

Objavljeno: 29.05.2023. zagorjeinternational

Zagorska je policija izvijestila da je tijekom proteklog vikenda od kaznenih djela evidentirala jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo teške krađe. Od prekršaja, izdvojili su dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, jedan prekršaj iz Zakona o šumama i jedan prekršaj iz Zakona o gospodarenju otpadom. Također, na prometnicama Krapinsko – zagorske županije su policijski službenici tijekom vikenda zabilježili 12 prometnih nesreća.

Od 12 nesreća, šest je s materijalnom štetom do kojih je došlo u Stubičkoj Slatini zbog oduzimanja prednosti prolaska, u Strmcu Stubičkom i Vukancima zbog nepropisne radnje vozilom, u Mokricama i Oroslavju zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila te u Lugu Orehovičkom zbog neprilagođene brzine. U prometnim nesrećama s materijalnom štetom sudjelovali su vozači pod utjecajem alkohola. Vozač u Lugu Orehovičkom napuhao je 0,73, vozač u Mokricama 0,63 promila, a vozačica u Strmcu Stubičkom 0,85 promila.

U Martinišću došlo je do prometne nesreće zbog oduzimanja prednosti prolaska u toj nesreći jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede. Lakše tjelesne ozljede zadobile su dvije osobe u Zaboku u nesreći do koje je došlo neprilagođene brzine, a lakše su ozlijeđeni i sudionici nesreće koja se dogodila u Sušobregu. Do te je nesreće došlo uslijed nepropisne radnje vozilom. Prometna nesreća koja se dogodila u Veleškovcu zbog nepropisne radnje vozilom, rezultirala je isto tako lakšim ozljeđivanjem jedne osobe, kao i kod nesreće u Krapini do koje je došlo zbog oduzimanja prednosti prolaska, te nesreće u Zaboku do koje je došlo zbog neprilagođene brzine. I u nekim od tih nesreća su sudjelovali alkoholizirani vozači – vozač u Martinišću 0,92, a vozač u Zaboku 0,91 promila.

Od ostalih događaja policija izdvaja požar drvene klupe te sjenice u Zaboku prilikom kojeg je nastala samo manja materijalna šteta. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba