Uz toliki veliki broj posjetitelja, Dane grada nisu mogli pokvariti nikakvi oblaci

Čakovec: Olimpijac Filip Ude otvorio prvi ‘Parkour kup’

Objavljeno: 27.05.2023. zagorjeinternational

Subota u okviru manifestacije “Dani Grada Čakovca 2023.” opravdala je sva očekivanja. Uz veliki broj Čakovčana i Međimuraca te gostiju, ni prijepodnevni oblaci nisu mogli poremetiti odličnu organizaciju mnogobrojnih udruga, klubova i društava iz cijelog sjevera. Tako su se na Trgu Republike predstavile mnogobrojne udruge u kulturi Gradske zajednice kulture Čakovca, u okviru dana otvorenih vrata predstavili su se i članovi Savjeta mladih Grada Čakovca te polaznici Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec, a na glavnoj pozornici Trga Republike publika je uživala i u koncertu Puhačkog orkestra umjetničke škole.  

Na igralištu Macanovog doma održava se ‘Parkour kup Čakovec’, prvo službeno natjecanje u ovoj mladoj, ali popularnoj disciplini Svjetske gimnastičke federacije koju su uz gradonačelnicu otvorili međimurski olimpijac Filip Ude i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik. Uz manifestaciju kojom se slavi rođendan Čakovca, održane su i dvije humane akcije. Županijska liga protiv raka Čakovec obilježila je Dan plave vrpce, dok Zaklada solidarnosti ‘Katruža’ Međimurske županije prikupljala sredstva za oboljele sugrađane.

Turistička zajednica grada Čakovca uz Srednju školu Prelog pobrinula se za uvijek ukusnu manifestaciju “Gastromaniju”, a djeca su se uključila u “Potragu za blagom” kojom su upoznala grad, kroz Perivoj Zrinskih. Za svoj su trud i nagrađena prigodnim nagradama koje im je dodijelila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

Također, krenula je i nezaobilazna trodnevna manifestacija Festival cvijeća, jagoda i tradicije koju možete posjetiti svakog dana od 9 do 19 sati. Vrijedni izlagači očekuju vas svojim domaćim proizvodima, rukotvorinama te prezentacijom rada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba