500 mališana natjecalo se u nogometu, rukometu i atletskim disciplinama

Najmlađi međimurski sportaši odmjerili snage na 19. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Objavljeno: 24.05.2023. zagorjeinternational

Na čakovečkom stadionu SRC-a Mladost održan je 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Međimurske županije. Svoje sportske vještine, ali i ‘fair play’ pokazalo je 500-tinjak mališana iz 12 međimurskih vrtića. Uz pratnju svojih odgojitelja, te bodreni od obitelji i prijatelja s tribina, djeca su snage odmjerila u nogometu, atletskim disciplinama i rukometu.

Tom prigodom učili su o timskom radu, prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i zdravom načinu života, kao glavnim odlikama i porukama Hrvatskog olimpijskog odbora. Program je tradicionalno krenuo svečanim defileom svih sudionika vrtićke olimpijade, njihovih odgajatelja i voditelja, a po jedan predstavnik svakog vrtića imao je čast nositi olimpijski plamen. Sportski dan u Čakovcu krenuo je podizanjem olimpijske zastave koju su nosili prošlogodišnji pobjednici iz Dječjeg vrtića “Cipelica”: Pia Kraljić, Sven Lacković, Jakov Pandurović, Grga Ratajec, Lana Božić, Lora Korotaj, Jakov Vinko i Lukas Fodor.

Sve njih na samom početku pozdravili su domaćin Mato Kljajić, predsjednik Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije te gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i Nives Kolarić Strah, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba