Dan prepun radosti, zajedništva, ljubavi i emotivnih susreta korisnika sa članovima obitelji i prijateljima

Međunarodni dan obitelji u Lobor-gradu

Objavljeno: 24.05.2023. zagorjeinternational

Dan prepun radosti, zajedništva, ljubavi i emotivnih susreta korisnika sa članovima obitelji i prijateljima – tako se može opisati subota 20. svibnja 2023. godine u Domu za odrasle osobe Lobor-grad kada se obilježavao Međunarodni dan obitelji.

Sve prisutne članove obitelji i prijatelje pozdravila je ravnateljica Doma Darinka Sviben, diplomirana socijalna radnica i prezentirala rad Doma, usluge smještaja i izvaninstitucionalne skrbi koje se pružaju osobama s mentalnim invaliditetom. Predstavila je projekt ‘MI u zajednici’ u sklopu kojeg će se 44 korisnika izmjestiti u stambene zajednice za organizirano stanovanje uz podršku u Zlataru i Loboru te će se proširiti lepeza usluga izvaninstitucionalne skrbi u vidu socijalne usluge psihosocijalne podrške u obitelji i kod pružatelja usluga te socijalne usluge boravka.

Loborska načelnica Ljubica Jembrih čestitala je svim radnicima na dosadašnjim uspjesima u radu te je sa članicama Udruge žena Lobor prigodno darivala korisnike. Misno slavlje predvodio je vlč. Marijan Culjak, a pjesmom su ga uveličali pjevački zbor doma te članice KUD- a Lobor pod vodstvom gđe. Jasminke Krušelj. Korisnici su aktivno sudjelovali u prigodnom programu plesom, pjesmom, recitacijama te izmamili osmijehe na lica prisutnih, a i pokoju suzu radosnicu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba