MATURANTIKA: Mimohodom uz “Maturantski marš", sportom i plesom, varaždinski će maturanti obilježiti završetak svog srednjoškolskog obrazovanja

“Ponosni smo na naše maturante koji svojim ponašanjem tih dana mogu biti primjer drugima diljem Hrvatske”

Objavljeno: 21.05.2023. zagorjeinternational

Za maturante iz Varaždinske županije i ove će godine od 24. do 26. svibnja biti organiziran program “Maturantika 2023.” Događanja tijekom tri dana zajednički organiziraju Policijska uprava varaždinska, Varaždinska županija, Grad Varaždin i Koncertni ured Varaždin, uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Varaždin i Školskog sportskog saveza Varaždinske županije, a održavanje podupiru Savjet mladih Varaždinske županije i Savjet mladih Grada Varaždina.

Više od 1700 učenika ove godine završava svoje srednjoškolsko obrazovanje te će za njih biti organiziran prigodan program, a sve s ciljem kako bi oproštaj od svojih srednjoškolskih klupa proslavili na veseo i dostojanstven način, a u sigurnom okruženju, rekla je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec. 

– Vjerujem da je ovo jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj jer ima preventivni karakter i zaista smo ponosni na naše maturante koji svojim ponašanjem tih dana mogu biti primjer drugima diljem Hrvatske. Već tradicionalno, “Maturantika” započinje mimohodom maturanata i proglašenjem “najodore”. Četvrtak je predviđen kao sportski dan “Sportom protiv ovisnosti”, dok će zadnji dan, točno u podne, maturanti zaplesati “Quadrillu”, poslavši na taj način poruku mira – nabrojala je zamjenica Zagorec istaknuvši kako su maturanti ove godine dobili i svoju skladbu.

– Maturant Prve gimnazije Varaždin i bivši učenik Glazbene škole u Varaždinu Luka Kolenko skladao je “Maturantski marš”. Riječ je o klasičnoj i instrumentalnoj skladbi koju u originalu izvodi Puhački orkestar Glazbene škole u Varaždinu, a za sve naše maturante bit će izvedena tijekom mimohoda – najavila je zamjenica Zagorec.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je kako je Grad ponosan suorganizator “Maturantike”. 

– Srednjoškolsko vrijeme zaista je najljepše doba života i zato poručujem maturantima da uživaju u svojoj mladosti i ovim danima. Zabavite se, budite veseli, ako treba i počastite se, no nemojte pretjerati. Varaždin je siguran grad pa apeliram da se i u tom veselju maturanti pridržavaju pravila javnog reda i mira. Grad je dao sve svoje javne prostore poput Parka mladih u kojem će se odvijati glavnina programa. Ukoliko će biti kiše dat ćemo na raspolaganje i sportsku dvoranu u Graberju. Svim maturantima želim da svoje zadnje srednjoškolske dane pamte po nekom lijepom događaju i uvjeren sam da će ova tri dana proći u najboljem redu i miru – poručio je Bosilj. 

Maturantika se šesti put održava na inicijativu PU varaždinske, a s ciljem da svi maturanti mogu sigurno uživati u zadnjim danima svojeg srednjoškolskog obrazovanja, napomenuo je zamjenik načelnika PU varaždinske Dalibor Božić, zahvalivši se Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu što su prepoznali i što podržavaju ovu manifestaciju.

U nastavku donosimo i detaljan program. 

Srijeda, 24. svibnja 2023. godine 

12.30 – 13.00 – Park mladih – okupljanje maturanata

13.00 – 14.00 – Park mladih – centar grada – Park mladih – mimohod maturanata

14.00 – 14.15 – Park mladih – proglašenje “najodore” i uručenje nagrade (nagrada: izlet u Adrenalinski park Vručina u srijedu, 31. svibnja 2023.) 

14.15 – 18.00 – Park mladih – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON

 Četvrtak, 25. svibnja 2023. godine – sportski dan

14.00 – 16.15 – Park mladih – vježbanje na spravama uz stručno vodstvo predstavnika 5 Star Fitness Centra – proglašenje triju najupornijih najizdržljivijih i uručenje nagrada Zaklade Sveti Mihael

16.15 – 18.00 – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON

 Petak, 26. svibnja 2023. godine – plesni dan 

12.00 – Kapucinski trg – maturanti plešu Quadrillu

14.00 – 18.00 – Park mladih – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON

***NAPOMENA: U slučaju loših vremenskih uvjeta (kiša/jak vjetar) program će se odvijati u zatvorenom prostoru u Sportskoj dvorani Varaždin, Graberje 31. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba