Donosimo raspored po gradovima u kojima će se hodati

Ovogodišnji ‘Hod za život’ pod geslom “Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…”

Objavljeno: 14.05.2023. zagorjeinternational

Građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo, ono na život za sve ljude, ove će godine hodati u 12 hrvatskih gradova. Od Varaždina na sjeveru, do Metkovića na jugu Hrvatske. Tisuće građana svojim sudjelovanjem u Hodu za život, obitelj i Hrvatsku, želi iskazati solidarnost s nerođenim djetetom i svakim djetetom, njegovom majkom i ocem. Ove se godine ‘Hod za život’ po prvi put održava u Kninu i Metkoviću.

Kako podsjećaju iz organizacije, prvi ‘Hod za život’ održan je 2016. godine u Zagrebu, te se od tada svake godine povećava i broj gradova i broj sudionika.

– Okupili smo se u ovoj inicijativi jer nam je svima zajedničko da se zalažemo za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava! Dužnost nam je javno iskazati da je svaki ljudski život važan. Da je najvrjednije što postoji – poručuju iz organizacije.  

Također, iz organizacije ističu kako u Hrvatskom saboru postoje zastupnici koji se zalažu za usmrćivanje nerođenog djeteta do poroda, diskriminirajući bolesnu djecu u odnosu na zdravu, jasno je da je potrebno promijeniti zakon o pobačaju star 45 godina.  

– Želimo zakonski okvir koji štiti ljudska prava u 21. stoljeću, a podrazumijeva i zaštitu prava na život od začeća do prirodne smrti. Očekujemo zakon koji štiti pravo na život nerođenog djeteta poštujući najnovije znanstvene spoznaje. Želimo zakon koji jača ženu – kazali su te su podsjetili na statistiku koja pokazuje da dvije trećine žena koje su učinile pobačaj, na to su se odlučile zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline.  

Ovogodišnji ‘Hod za život’ proći će Slavonskim Brodom i Imotskim 6. svibnja, Osijekom i Zadrom 13 svibnja, Vukovcima i Zagrebom 20. svibnja. U lipnju će, 3., proći Varaždinom, Kninom i Metkovićem, a Siskom, Rijekom i Splitom 17. Ovogodišnji ‘Hod za život’ bit će pod geslom “Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba