U Zaboku održan prijem roditelja novih malih građana, njih 21

HANŽEK: Roditelji, primite se posla – brzo budete stari, a onda bude vam teško s malom djecom

Objavljeno: 09.05.2023. zagorjeinternational

Prijem roditelja novorođenih beba održan je danas u Gradsku galeriju Zabok te su ukupno roditeljima 21 djeteta uručeni prigodni darovi. Domaćin ovog hvalevrijednog susreta bio je gradonačelnik Ivan Hanžek.

– Trenutno nisam baš zadovoljan, moram uputiti kritiku roditeljima da se prime posla, brzo budu stari, a onda im bude teško s malom djecom – poručio je u šali gradonačelnik Hanžek te se osvrnuo na demografske promjene:

– Demografske promjene se kreću zapravo u regularnim sinusoidama, tako smo poslije Drugog svjetskog rata imali maksimalnu, dok svakih 25 do 30 godina imamo ‘baby boom’, istina nešto manji. No, zadovoljan sam što na dnevnoj bazi dobivamo upite, kako oko kupnje stanova, tako i o upisima u vrtić i školu. Interesantni smo mladim roditeljima, pogotovo sada kada imamo elektrificiranu prugu s kojom smo pola sata od Zagreba – napomenuo je gradonačelnik Hanžek.

Upravo spomenuto školstvo je bilo među podosta je stradalo u potresima, a neke škole se još uvijek obavljaju.  

– Daljnje proširenje vrtića u Špičkovini za koje smo dobili novce, nažalost još čekamo suglasnost ministarstva prosvjete. S obzirom na angažiranost operative u post potresnim poslovima nadamo se i boljem izboru za izvođače. Trudimo se oko vrtića, ali i oko proširenja škole za jednosmjensku nastavu, a što prepoznaju roditelji, pogotovo s malom djecom je produženi boravak u školi koji mi financiramo – rekao je Hanžek.

Tradicija darivanja roditelja novorođenih može svoje korijene pratiti baš do Zaboka, gdje je inicijativu pokrenuo Savez Društvo naša djeca.

– Imali smo popularnu knjigu ‘Prva godina života’ te smo temeljem toga krenuli s prijemom jer nam je jako važno imati nove male građane. U Društvu naša djeca, ako nemamo djece onda nemamo s kim raditi. Organiziramo programe za puno djece u njihovo slobodno vrijeme kroz koje prošlo na desetke tisuća djece pogotovo Zabočkih mališani – prisjetila se dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske Sonja Borovčak.  

Ovo darivanje ima još jednu posebnost, a to je jubilej Društva.- Društvo naša djeca Zabok obilježava još jednu godišnjicu, a to je 70 godina rada, time da 30 godina aktivnog rada u okviru Grada Zaboka. Kruna svega je naša dječja kuća “Pik pak – spas za mene” čemu se jako veselimo te je u tijeku donacijska kampanja za njezinu izgradnju – pozvala je na uključenje u akciju Sonja Borovčak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba