Održan prijem za mlade nogometaše Varaždina

“Težite biti još bolji, brži, spretniji i uporniji od ostalih”

Objavljeno: 06.05.2023. zagorjeinternational

Pionire NK Varaždina koji su osvojili prvo mjesto na 19. memorijalu vukovarskih branitelja 2023., održanog u travnju, u Županijskoj palači su u petak primili župan Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

Čestitavši im na osvojenom kupu posvećenom vukovarskim braniteljima, župan je podsjetio zbog čega i koliko je snažna ta veza između Vukovara i Varaždina. 

Posebna veza

– Pretpostavljam da vam je poznato da su Vukovar uz Vukovarce najviše branili Varaždinci. Nažalost, takve su i žrtve. Osim Vukovaraca, najviše je poginulo naših policajaca u samom Vukovaru, njih 26 i još pet prilikom pokušaja proboja za Vukovar. Zbog svih tih spona, Varaždin i Vukovar su gradovi prijatelji. Stoga je vaš uspjeh još značajniji. Uvijek i svugdje treba odati priznanje svima onima koji su gradili naše gradove, općine, županiju, domovinu. Nikada ne smijemo zaboraviti na njihove doprinose i važno je da iz toga crpite energiju, snagu i volju tako da mjesta u kojima živite učinite još boljima i kvalitetnijima. Vi ste na dobrom putu. Vi ste ti koji ćete danas-sutra voditi naš grad, županiju, državu, a sport vam pruža taj natjecateljski duh, da težite biti još bolji, brži, spretniji, uporniji od ostalih – poručio im je župan Stričak.

Mladi nogometaši Varaždina su pod vodstvom trenera Josipa Gavranovića u finalu pobijedili Goricu nakon jedanaesterca rezultatom 3:1. U polufinalu su svladali Hajduk 2:1, dok su u grupi ostvarili tri pobjede – protiv Rijeke 2:1, Šibenika 4:2 i Selekcije Kanade i Amerika 1:0. 

Iz redova Varaždina su i ponajbolji pobjednici turnira. Tako je najbolji igrač turnira bio Antonio Debelec, dok je najboljim vratarem proglašen Bartol Tuđan.

– Bilo je neprocjenjivo s ovako talentiranom generacijom ići iz utakmice u utakmicu, ne izgubivši od nikoga na ovako jakom turniru. Njihov uspjeh sve nas čini sretnima, od nas u klubu, do vodstva, trenera, njihovih roditelja, obitelji, pa sve do branitelja. Nadam se da će biti još ovakvih rezultata na ponos svih nas – istaknuo je, između ostalog, trener Josip Gavranović.

Akademija 

Voditelj Nogometne akademije NK Damir Jagačić župana je upoznao s radom akademije.

– U Akademiji imamo 250 igrača o kojima brine 19 osoba, od trenera, fizioterapeuta do liječnika i drugih. Zadnjih nekoliko godina mladi igrači postižu odlične rezultate. Trenutno tako juniori, kadeti i pioniri drže gornju trećinu tablice, peto ili šesto mjesto. Prije nekoliko godina potpisani su i prvi profesionalni ugovori s NK Varaždinom, što je znak da nogometna škola dobro i stručno radi te da se NK Varaždin u budućnosti može osloniti na kadar iz svoje akademije – rekao je Jagačić.

Predsjednik NK Varaždina Dražen Vitez naglasio je kako je pobjeda mladih sportaša velika simbolika.

– Naši mladi Varaždinci, 14-godišnjaci, na jednom od najprestižnijih turnira, u tišini i skromni kakvi jesu, osvojili su gotovo sve što se dalo osvojiti. Kroz bavljenje sportom, ta djeca ne samo da uče kako pobijediti, već i kako izgubiti. Tako će jednog dana bit odgovorni ljudi potrebni našem društvu. Ovdje je riječ o jako dobroj generaciji koja iduće godine kreće s utakmicama u HNL s najjačim klubovima u Hrvatskoj u svojoj kategoriji. Nadam se da će i dalje s toliko truda i volje nizati uspješne rezultate – zaključio je Vitez.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba