Zabočki vatrogasci misnim slavljem proslavili svog nebeskog zaštitnika

Župnik Risek: Odrastao sam kao vatrogasac, a i danas naglašavam vrijednost ovog humanog poziva

Objavljeno: 05.05.2023. zagorjeinternational

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Zaboka i Dobrovoljnih vatrogasnih društava na području grada, vatrogasci su obilježili svoj dan na sam blagdan svetog Florijana zajedničkim okupljanjem ispred zabočkog DVD-a. Otamo je krenula svečana procesija uz pratnju limene glazbe prema župnoj crkvi svete Jelene Križarice, gdje je misno slavlje predvodio zabočki župnik Branko Risek.  

U svečanim odorama zabočki su vatrogasci zahvalili svome nebeskom zaštitniku te odali počast svim pokojnim vatrogascima, kako s područja grada tako i cijele Hrvatske. Župnik je naglasio kako su se vatrogasci uvijek odlikovali kao ljudi poštenja i istine. 

– Te odlike vatrogasca i vatrogastva nosite i vi dragi prijatelji, a to činite i nadalje s velikim ponosom. To sam činio i ja u svome odrastanju kao vatrogasac, a nastojim u tome i dan danas naglašavati vrijednosti ovog humanog poziva i zvanja – istaknuo je župnik Risek.

Nakon misnoga slavlja župnik Risek zahvalio je svima na organizaciji misnog slavlja te župnom zboru koji su svojom pjesmom dodatno uljepšali misno slavlje. Zatim je uslijedilo prigodno druženje vatrogasaca, vjernika i građana ispred crkve na trgu svete Jelene Križarice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba