U Vodicama održana državna smotra “LiDraNo 2023.”

Zagorje predstavljale četiri osnovne škole – iz Desinića, Zaboka, Velikog Trgovišća i Marije Bistrice 

Objavljeno: 05.05.2023. zagorjeinternational

Državna smotra najboljih literarnih, dramskih i novinarskih radova učenika osnovnih škola “LiDraNo 2023.” održana je od 24. do 26. travnja u Vodicama. Iz Krapinsko – zagorske županije pozvani su učenici i mentori iz četiriju škola.

Iz OŠ Gjure Prejca iz Desinića natjecao se  učenik Domagoj Slogar koji je u kategoriji pojedinačnog scenskog nastupa izvodio je pjesmu  Vlade Puljka  “Stričjak“. Njegova mentorica je učiteljica Anica Karažija. 

Iz OŠ Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka na smotri je bila učenica Karla Omerza, a natjecala se sa svojim literarnim radom  “Kaj buš ti po mojem gruntu“. Karlina mentorica je učiteljica Tina Marušić.  

Iz OŠ Veliko Trgovišće, radijsku su skupinu “Školsko zvono” predstavljale učenice Patricija Seljan i Nika Šćukanec. Na državnu smotru, u kategoriju novinarskog stvaralaštva – radijski izraz, pozvana je njihova radioigra “Medo i klavir“,  a realizirale su ju i s ostalim članovima skupine – Dorom Halambek, Magdalenom Korade, Magdalenom Meštrović, Martinom Ovčarić, Lanom Oštarčević, Tarom Vrančić, Tijom Kralj, Katjom Kuš i Elom Šćukanec. Mentorica učenika je učiteljica Ines Čeko. 

Iz OŠ Marija Bistrica na smotri su bile Laura Klapač i Klara Sever, a predstavljale su radijsku skupinu svoje škole “Radio Krič”.  Na državnu je smotru pozvana njihova novinarska radijska emisija “Leti, leti“ koju su ostvarile zajedno s prijateljima Elenom Miketić, Martom Čvek, Nikom Gabud, Matijom Behek, Patrikom Bocom, Lukom Habazinom, Mihaelom Dolčić i Emanuelom Jeličićem. Njihova je mentorica Melita Petriš Banovec. 

Radijske emisije objavljene su na Carnetovom portalu Meduza, a možete ih čuti OVDJE i OVDJE

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba