Suradnja varaždinskih i zagorskih branitelja

Grad Varaždin će podržati zajedničku akciju “Jedno srce – jedna duša”

Objavljeno: 05.05.2023. zagorjeinternational

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj primio je u palači Patačić članove Udruge pripadnika 104. Brigade ZNG Varaždin, sudionike projekta “Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku” koji su od 18. lipnja do 19. srpnja 2022. godine pješačili od Vukovara do Komarne s ciljem spajanja svih dijelova Hrvatske u čast otvorenja Pelješkog mosta.

Idejni začetnici projekta, Nenad Kamenar, Božidar Sambolec, Krasnodar Špoljarić, Miljenko Varga i Josip Hunjet, gradonačelniku su u ime hodača, branitelja i braniteljskih udruga, zahvalili na podršci te predstavili novi projekt koji pripremaju.

Hod varaždinskih branitelja ove godine poprima memorijalni karakter. Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin u suradnji s Udrugom veterana 7. gardijske brigade Puma, Udrugom ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi te Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije od 30. svibnja do 4. srpnja 2023. godine organiziraju akciju “Jedno srce – jedna duša” u sklopu koje će šest hrvatskih branitelja na trasi hodanja od Vukovara do Dubrovnika odati počast i zapaliti svijeće na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima.

Gradonačelnik Bosilj izrazio je spremnost da Grad Varaždin podrži i ovaj projekt braniteljskih udruga te pohvalio njihove inicijative kojima čuvaju spomen na sve one koji su dali svoje živote za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.    

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba