Evo što je poručila sugrađanima

Čestitka gradonačelnice Čakovca povodom Međunarodnog praznika rada

Objavljeno: 01.05.2023. zagorjeinternational

Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini je povodom Međunarodnog praznika rada uputila čestitku svojim sugrađankama i sugrađanima koju vam prenosimo u cijelosti.

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

U svoje osobno ime te u ime Gradske uprave želim vam sretan 1. svibnja, Međunarodni praznik rada. Obilježavanje ovog datuma ima stoljetnu tradiciju, a u njegovoj biti  je činjenica da je pravo na rad jedno od temeljnih ljudskih prava te da svatko od nas za svoj rad mora biti primjereno plaćen. Kroz povijest, obilježavanja Praznika rada bila su zabranjivana, a sudionici proganjani, zatvarani i ubijani. Bila su oblik borbe za ostvarivanje radničkih prava, ali i borba za ljudsko dostojanstvo.

Iako je danas situacija kudikamo bolja, još uvijek se susrećemo s pojavama poput plaća nedostatnih za normalni život, neplaćenog prekovremenog rada, nedostatka slobodnog vremena za odmor i privatni život, manjih plaća zbog spolnih razlika…  

Tek kad svatko od nas na svom radnom mjestu bude zarađivao dovoljno za pristojan život, kad će imati dovoljno vremena za svoje obitelji, kad neće morati raditi dva posla kako bi djeci omogućio kvalitetno obrazovanje te kad će bez problema pronalaziti posao za koji se školovao, moći ćemo reći da živimo u pravednom i istinski slobodnom društvu kojem svi težimo.

Još, jednom sretan vam Međunarodni praznik rada!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba