Smijenjen je istog dana, njegovo ponašanje osudio i HDZ, čiji je član

SRAMOTA! Trener razbija stol i urla na djecu: Je*at ću vam mater svima, vi ste pi***, hrpa govana!

Objavljeno: 26.04.2023. zagorjeinternational

Medijima je dostavljena snimka s poluvremena utakmice juniora NK Croatije iz Bogdanovaca, koji se natječu u 1. Županijskoj nogometnoj ligi Vukovarsko-srijemske županije. U dvije minute trener Josip Lovrić razbija, vrijeđa i prijeti svojim igračima. 

Trener juniorske ekipe iz Bogdanovaca ulazi u svlačionicu na poluvremenu dok njegovi igrači sjede. Nervozno hoda, skida jaknu i kreće ludilo. “Koliko sam zadovoljan svojom igrom…”, započinje svoj monolog, a potom papire, koje je držao u ruci, baca u zid. Zatim bijesan prevrne stol i sve stvari s njega padaju po svlačionici.”Koga vi predstavljate? Je*at ću vam mater svima. Vi ćete mene brukati, pametnjakovići? Šta pametuješ, koju pi*ku materinu? Vi ste igrači… Vi ste pi*ke”, samo je dio uvreda koje je Lovrić uputio svojim igračima, od kojih su neki maloljetni.Tu nije stao i rekao im je da su “hrpa govana” i da ne znaju “iskoristiti svoj potencijal”. Ni tu nije stao pa je prijetio šamaranjem i batinama.

Dopredsjednik slavonskog kluba Željko Ergović za Index je osudio ovakvo ponašanje trenera i potvrdio da je smijenjen isti dan. 

– Utakmica je bila u subotu, mi smo za to saznali kasnije tog dana i čim smo doznali, smijenili smo ga. Nanio nam je sramotu, ovakvo ponašanje ne dolikuje klubu – rekao je Ergović, dodajući da su razgovarali s igračima, ispričali se njima i roditeljima.

– Kompletna uprava stoji iza djece. Ovo je bilo totalno van naše kontrole, dogodilo se na poluvremenu. On je tu oko godinu i pol i skupio je te uzraste, čak i napravio neki rezultat, ali bila je ranije isto jedna situacija. Napustio je utakmicu na poluvremenu jer nije bio zadovoljan suđenjem, zbog čega je šest mjeseci bio kažnjen – otkrio je Ergović.

Prenosimo i službeno priopćenje kluba:

– Nakon što se u medijima pojavio videozapis ružnih scena iz svlačionice s gostovanja naše juniorske ekipe, ovim se putem želimo obratiti javnosti i jasno očitovati o istom. Prije svega, ovaj incident smatramo sramotnim i degutantim te želimo jasno naglasiti kako ponašanje sada već bivšeg trenera juniorske momčadi strogo osuđujemo i da ono nema nikakve veze s idealima i vrijednostima koje ovaj klub gaji od svoga osnutka. Uprava kluba je ekspresno reagirala te je istoga dana Upravni odbor jednoglasnom odlukom prekinuo suradnju s trenerom Josipom Lovrićem. Vjerujemo u budućnost našeg kluba i smatramo da trener mlađih uzrasta mora biti uzor u skladu sa svim pravilima pristojnog i humanog ponašanja – stoji u priopćenju NK Croatije iz Bogdanovaca.

Reagirali su i iz vukovarskog HDZ-a, čiji je Lovrić član:

– U objavama portala, navodi se kako je trener juniorske ekipe iz Bogdanovaca predsjednik HDZ-ovog ogranka u Vukovaru. Ovim putem želimo istaknuti kako navedena informacija nije istinita. Strogo osuđujemo ovaj, kao i svaki drugi oblik nepoželjnog ponašanja i uznemiravanja, verbalnog ili fizičkog nasilja, a osobito neprimjerenog ponašanja prema mladima. Navedeno ponašanje nije u skladu s demokratskim standardima te će stranačka tijela sukladno čl. 18 Statuta i Etičkom kodeksu donijeti odgovarajuće odluke zbog ovog izoliranog, neprihvatljivog i neprimjerenog ponašanja člana ogranka – kažu iz stranke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba