Odlični rezultati orkestra su plod rada umjetničkog voditelja i dirigenta profesora Ivana Kšeneka

DVD Špičkovina putuje na Državnu smotru puhačkih orkestara

Objavljeno: 26.04.2023. zagorjeinternational

Protekle nedjelje u organizaciji Puhačkog orkestra DVD Špičkovina održano je preslušavanje puhačkih orkestara Krapinsko – zagorske županije za odlazak na 36. Susret hrvatskih puhačkih orkestara u Opatiji od 10. do 11.6.2023. u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Orkestri su nastupili u B kategoriji programa, Puhački orkestar DVD Špičkovina i Gradski puhački orkestar Krapina. Selektor preslušavanja je bio gospodin Vinko Kocelj koji je nakon preslušanih nastupa preporučio Puhački orkestar DVD Špičkovina za nastup na državnoj smotri. Puhački orkestar DVD Špičkovina je do sada sudjelovao na Državnoj smotri hrvatskih puhačkih orkestara 1985., 2003., 2007., 2013., 2014., 2015. i 2018. godine gdje ostvaruje iznimne rezultate čime potvrđuje svoju kvalitetu i status jednog od ponajboljih amaterskih orkestara Hrvatske. Odlični rezultati orkestra su plod rada umjetničkog voditelja i dirigenta profesora Ivana Kšeneka.

Potvrda visoke kvalitete organiziranog preslušavanja je i nastup Gradskog puhačkog orkestar Krapina koji je također preporučen za nastup na Državnoj smotri.

Visoko kvalitetni rezultati oba orkestra predstavljaju trud, rad i zalaganje svih članova orkestara koji su podloga da se na najbolji način predstavi svoje mjesto i Krapinsko – zagorska županija na 36. Susret hrvatskih puhačkih orkestara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba