U roku od pet sati zabilježeno je čak 76 prekršaja

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Zaustavili Slovenca (22) u Ciglenici Zagorskoj, ovaj im predao heroin

Objavljeno: 26.04.2023. zagorjeinternational

U utorak, od 14 do 19 sati, zagorski su policajci u suradnji s Mobilnom jedinicom carine, inspekcijskom službom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, ovlaštenim djelatnicima Hrvatskih cesta i Centrom za vozila hrvatske koja se bavi tehničkim pregledima vozila u Republici Hrvatskoj proveli pojačani nadzor prometa s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela, kao i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa i  nezakonitih migracija uz primjenu taktike zaustavljanja vozila u posebnim slučajevima tkz. ‘lijevak’.

Prilikom provođenja nadzora utvrđeno je ukupno 76 prekršaja, od kojih najviše prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno prekršaja prekoračenja brzine, njih 65.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u Dubrovčanu na DC-205 od 138 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h.

Od ostalih prekršaja izdvajamo, kako su tijekom nadzora prometa jučer u Zaboku oko 9 sati, policijski službenici zaustavili su 42-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole te prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen i  protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 216., i čl. 238., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zatim je oko 15 sati u Krapini zaustavljen 55-godišnji vozač osobnog vozila koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 3,08 promila, pa mu je određeno zadržavanje. Protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Oko 16 sati, u Ciglenici Zagorskoj zaustavljan je i 22-godišnji državljanin Slovenije koji je policijskim službenicima predao 0,15 grama heroina. Zbog prekršaja iz čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga izdan mu je prekršajni nalog.

Isto tako tijekom nadzora prometa, u Velikoj Vesi policijski službenici zaustavili su 25-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je tijekom nadzora predao 12 grama marihuane. Zbog prekršaja iz čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga vozaču slijedi optužni prijedlog.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba