Bio je dobro poznat policiji

U narodnjačkom klubu na Trešnjevci ubijen USKOK-ov optuženik Tomislav Sabljo 

Objavljeno: 22.04.2023. zagorjeinternational

Zagrebačka policija izvijestila je da je jutros oko 4.45 u klubu u Ulici Florijana Andrašeca na zagrebačkoj Trešnjevci došlo do ubojstva, a kako doznaje Jutarnji list, ubijen je USKOK-ov optuženik Tomislav Sabljo.

Sve je započelo fizičkim obračunom, nakon čega je nekoliko osoba s nekoliko hitaca upucalo 41-godišnjaka.

Jedan muškarac koji se dovodi u vezu sa slučajem je uhićen i pod nadzorom je policije. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje.

Sve se, piše Jutarnji list, navodno dogodilo u klubu ‘Ritz’ koji inače slovi za narodnjački klub u kojem je i prije bilo sukoba i fizičkih obračuna.

Inače, Sabljo je uhićen i optužen u akciji ‘Tebra’ kao jedan od vođa zločinačke organizacije koja je krijumčarila drogu, palila aute i utjerivala dugove. Njega se, uz još 17 osoba, povezuje s krijumčarskim lancem droge iz Albanije i Crne Gore, preko BiH do Hrvatske.

USKOK sumnja da su Sabljo, uz ostale, od svibnja 2016. do sredine svibnja 2019. u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji okupljao skupinu zbog nabave marihuane i njezina krijumčarenja.

Sabljo je zbog akcije ‘Tebra’ već i proveo neko vrijeme u Remetincu. Naime, tamo je boravio od srpnja 2019. do prosinca 2021. godine. Jedva tjedan dana nakon toga, ponovno je završio iza rešetaka, a treći puta je to bilo u rujnu 2022.. Oba se puta ponovno vraćao zbog iznude ili pokušaja iznude, piše Index.hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba