Povodom manifestacije ‘Noć knjige’, u Dom kulture Krapinske Toplice stiže zanimljivo predavanje o umjetnoj inteligenciji

Objavljeno: 19.04.2023. zagorjeinternational

U sklopu ovogodišnjeg izdanja manifestacije ‘Noć knjige’, čija je tema ovog puta umjetna inteligencija, Općinska knjižnica Krapinske Toplice u suradnji s TIS-om organizira predavanje pod nazivom “Umjetna inteligencija u zaštiti zdravlja dojenčadi – sustav SENDD”.

Tomislav Strgar, voditelj odjela za umjetnu inteligenciju u TIS-u i voditelj SENDD projekta te Juraj Lovrenčić, stručnjak za umjetnu inteligenciju u TIS-u objasnit će što je umjetna inteligencija i kako pomaže u otkrivanju neurorazvojnih odstupanja kod dojenčadi u dobi između 2. i 3. mjeseca. Prikazat će rezultate istraživanja i razvoja jedinstvenog softverskog rješenja SENDD za procjenu kvalitete spontanih pokreta u ranoj dojenačkoj dobi. 

Sustav se temelji na tehnologiji umjetne inteligencije, točnije računalnom vidu za prepoznavanje dječjih poza, te istreniranim neuronskim mrežama za zaključivanje kvalitete pokreta.

Projekt je otvoren za javnost te u njemu mogu sudjelovati svi zainteresirani roditelji djece u dobi od 1,5 do 3,5 mjeseca. 

Više informacija o samom projektu i mogućnostima uključivanja u projekt saznat ćete na predavanju koje će se održati ovog petka, 21. travnja, u 19 sati u Domu kulture Krapinske Toplice.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba