Evo što je na sve rekao ravnatelj

Dvije starije pacijentice ugurane na krevet za jednu osobu u sisačkoj bolnici: ‘Ovo je bila neizbježna situacija’

Objavljeno: 19.04.2023. zagorjeinternational

U redakciju Jutarnjeg lista stigle su fotografije ogorčenih pacijenata snimljene u petak 4. travnja na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu u Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku na kojoj se vide dvije starije ženske osobe koje su zajedno smještene u krevetu širine 90 cm, odnosno na ležaj za jednu osobu.

Da je fotografija doista snimljena u bolnici, potvrdio je i ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović koji je rekao da je u to vrijeme bilo previše pacijenata te da su dvije gospođe samo kratko bile zajedno u krevetu.

– Nastavno na nedavna događanja u OHBP u Općoj bolnici Sisak, u petak 14. travnja u periodu od 13-15 sati bilo je više od 60 pacijenata, a od toga veliki broj teških pacijenata koji su se morali pregledati, obaviti dijagnostičku obradu i hospitalizirati – rekao je ravnatelj za Jutarnji.

Dodao je i da su u razmaku od oko sat vremena kolima Hitne medicinske pomoći dovezene tri teško bolesne osobe čije je stanje zahtijevalo reanimaciju i stavljanje na respirator u hitne boksove.

– Zbog velikog broja kompleksnih pacijenata u periodu od 13 do 15 sati, osobno sam, s glavnom medicinskom sestrom, došao u pomoć osoblju OHBP-a. Uz sve navedeno, nazvao sam i ravnateljicu ZZHM-a da se bolesnici iz rubnih dijelova naše Županije odvezu u okolne bolnice i dao upute liječnicima internistima da nakon pregleda bolesnike pošalji u okolne bolnice koje imaju veći kapacitet – kaže Dujmenović i tvrdi da je kroz nekoliko sati situacija dovedena pod kontrolu te je dodao da iskazuje žaljenje pacijentima zbog ove situacije, ali ističe da je u tom trenutku ovo bila neizbježna situacija kako bi se izbjegli puno ozbiljniji i neugodniji scenariji. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba