Iznimno dobro financijsko izvješće na redovnoj skupštini NK Varaždina

Predsjednik Vitez: Svi nas hvale i čude se kakve rezultate ostvarujemo s obzirom na sredstva kojima raspolažemo

Objavljeno: 19.04.2023. zagorjeinternational

Redovna godišnja skupština Nogometnog kluba Varaždin održana je u trofejnoj dvorani Gradskog stadion 18. travnja te su na njoj sva izvješća jednoglasno prihvaćena.  

Predsjednik kluba Dražen Vitez uvodno se osvrnuo na obavljene radove koji su se izvodili na stadionskoj infrastrukturi.  

– Nakon postavljanja novog hibridnog travnjaka na glavnom terenu, radilo se na sustavu zalijevanja pomoćnih igrališta, promjeni dotrajale rasvjete na glavnom i postavljanje nove rasvjete na pomoćnom terenu, postavljanju postrojenja za grijanje glavnog terena. Montirana je i nova kotlovnica, kao i novi regulatori topline te kompletna zamjena rasvjete na cijelom stadionu u novu LED rasvjetu. Ukupna vrijednost svih izvedenih radova bila je veća od 2,4 milijuna kuna što je plaćeno iz proračuna kluba – rekao je predsjednik Vitez uz što je naglasio kako klub isplaćuje plaće, podmiruje sve obaveze i nije nikome ništa dužan te je dodao:  

– Svi nas hvale i čude se kakve rezultate ostvarujemo s obzirom na to s kojim sredstvima raspolažemo. Sezona, koja je u tijeku, više je nego dobra, ali nećemo se zadovoljiti s petim mjestom koje trenutačno držimo, već ćemo pokušati osvojiti što je moguće više bodova i ostvariti što je moguće bolji plasman – poručio je predsjednik Vitez.  

Veliki dio sredstava potrebnih za poslovanje kluba osigurano je od sponzora, kojima se je predsjednik Vitez zahvalio te je zahvalu produžio svima koji na bilo koji način pomažu klubu.  

– Pojačanje koje smo doveli seniorskoj momčadi nisu bila zvučna, ali smo pogodili s većinom igrača, što se vidi po plasmanu. Nadam se da ćemo i po pitanju prodaje igrača napraviti iskorak kada završi sezona. Kvalitetan rad u našem klubu odrazio se i na omladinski pogon koji se stabilizirao, a veliki pomak vidljiv je na svim poljima – zaključio je predsjednik.  

Izvješće je podnio i sportski direktor i legendarni igrač kluba Nikola Šafarić.  

– Nakon povratka u Prvu ligu, prvi i osnovni zadatak bio je zadržati momčad na okupu i dati priliku igračima koji su ostvarili rezultat u Drugoj ligi da zaigraju i u najelitnijem rangu. Uspjeli smo dovesti i neke igrače za koje nismo očekivali i sada imamo konkurentu selekciju, koja sa svima može ravnopravno igrati. Pojedini igrači su otišli jer nisu bili zadovoljni statusom ili financijama, a klub im nije radio problema prilikom odlaska nastojeći zadržati stvorenu koheziju u ekipi – izvijestio je Šafarić.  

NK Varaždin završio je polusezonu na petom mjestu, što je iznenadilo hrvatsku javnost.  

– Pripreme za proljetni dio prvenstva počele su 5. prosinca prošle godine, došla su četiri nova igrača, koja su pokazala da mogu biti pojačanje, a na igračima je da se nametnu treneru i izbore za poziciju u momčadi. U zimskom periodu odigrali smo i pripremnu utakmicu s talijanskim Lecceom, što je dodatno promoviralo naš klub – naglasio je sportski direktor Šafarić te se dotaknuo i mlađih kategorija NK Varaždina:  

– Rezultati naše akademije najstabilniji su do sada. Nadam se da nam slijede mirnije godine jer možemo podijeliti više stipendijskih ugovora. Pioniri, kadeti i juniori stabilni su u prvoligaškoj konkurenciji. Veseli me da naša mladost u našim seniorima vidi svoje idole, što je jedan od većih uspjeha svih nas u klubu – zaključio je sportski direktor Nikola Šafarić.  

Pojedine proračunske stavke prezentirala je, podnoseći izvješće o financijskom poslovanju NK Varaždin za prošlu godinu, Marina Hokman.  

– U odnosu na 2021. godinu prošlogodišnji je proračun bio za dva milijuna kuna veći. Naime, prvi dio prošle godine natjecali smo se u Drugoj lige, a ulaskom u SuperSport HNL povećale su se obaveze, pa će proračun za 2023. biti veći za dva do tri milijuna kuna. Dok smo se 2022. godine većim dijelom financirali od TV prava, u 2021. smo se financirali od prodaje igrača i sponzorstva – napomenula je Hokman koja je zadužena za financijsko poslovanje kluba te je dodatno podcrtala prihode i rashode kluba:  

– Prihodi od ulaznica u 2022. godinu povećali su se za 950.000 kuna, jer je godina prije bila pandemijska. Sponzorstvo su u protekloj godini bila sedam milijuna kuma, a od TV prava dobili smo četiri milijuna kuna. Za plaće je u 2022. utrošeno 11,5 milijuna kuna, a riječ je o plaćama zaposlenika i igrača, koji su također bili zaposlenici kluba. Grad Varaždin klubu godišnje daje 1,2 milijuna kuna, od čega je 600.000 tisuća kuna namjenski za održavanje gradske imovine odnosno utrošeno je za održavanje stadiona, pri čemu su nam jako veliki troškovi energenata, a i samo održavanje stadiona je jako skupo. Posljednje su izvedeni radovi na rasvjeti glavnog terena, jer bez održavanja standarda kojeg traži liga nema odigravanja utakmica ni izdavanja licence. Za organizaciju utakmica u 2022. godini utrošeno je 2,5 milijuna kuna. Na kraju prošle godine u proračunu smo imali manjak prihoda od 838.000 kuna, što je odnosno na druge klubove praktički zanemarivo – zaključila je Hokman.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba