Traju upisi u školu za staklara i tehničara staklarstva

Besplatan tečaj jezika, najmoderniji učenički dom te odlične stipendije samo su neke od prednosti

Objavljeno: 18.04.2023. zagorjeinternational

Trenutno traju prijave za upis u Školski centar Rogaška Slatina na mjesto staklara i tehničara staklarstva, a koje su otvorene do ponedjeljka, 24. travnja. Stanje o otvorenim mjestima za druge programe možete pogledati na sljedećem linku: https://scrs.si/novice/stanje-prijav-za-vpis-2023-24/

Besplatan tečaj jezika, učenički dom na raspolaganju te odlične stipendije

Svim učenicima na raspolaganju je besplatan tečaj jezika i učenički dom ‘Školskog centra Rogaška Slatina’ koji je jedan od najmodernijih u Sloveniji, a nudi stotinu kreveta apartmanskog tipa s kupaonicom i sanitarijama. Na svakom katu nalazi se čajna kuhinja, a učenicima su na raspolaganju i moderna kuhinja i blagovaonica, prostor za fitness i bežični internet, kao i kabelska televizija u svakoj sobi. Velika prednost učeničkog doma njegova je fizička povezanost sa školom i činjenica da su učenicima na raspolaganju stručni djelatnici, koji im pomažu kod učenja, kako za vrijeme školskih sati, tako i izvan njih.

– Kako bi dodatno potaknuli polaznike staklarskih smjerova na učenje u školi Staklarna Rogaška dodjeljuje stipendije koje variraju ovisno o ostvarenom uspjehu u školskoj godini. Stipendija za staklarskog tehničara za prvu godinu iznosi 240 eura, za drugu do 270 eura, za treću do 290, a za četvrtu do 310 eura, dok stipendije za staklara pripravnika, za prvu godinu, iznose 240 eura, za drugu 290 eura, a za treću godinu do 310 eura s time da u to ne ulaze pripravničke nagrade za vrijeme prakse koje za prvu godinu iznose 264,26 eura, drugu 317,11 eura, a za treću godinu 422,82 eura. Ujedno staklarna Rogaška Slatina nudi učenicima obavljanje prakse gdje će steći sve potrebne vještine koji im trebaju u daljnjoj karijeri – rekla nam je Teja Stegel iz ‘Fiskars Group’ koja je na Informativnim danima prezentirala tvrtku i poslove staklarne Rogaška Slatina zainteresiranim budućim staklarima. Također joj se možete obratiti za sve dodatne informacije na mail: [email protected] ili na broj +386 3 81 80 436.

Traženje radnika – CNC programeri

Staklarna Rogaška d.o.o. iz obližnje Rogaške Slatine, koja ima višestoljetnu staklarsku tradiciju, također želi nadopuniti svoj postojeći tim, stoga je u potrazi za CNC programerom s dobrim znanjem rada na CNC stroju. Posao CNC programera iziskuje vještine programiranja CNC alata, izradu konstrukcijskih nacrta, pripremu, kalibraciju i praćenje rada stroja, provjeru stanja obrade, znanje rada sa sirovinom i proizvodima, provjeru sukladnosti proizvoda s dokumentacijom, vođenje evidencije, uredno i održavano radno mjesto, vođenje pripreme kod kuće te vođenje drugih poslova iz okvira stručne nadležnosti.

Ako ste zainteresirani i zadovoljavate sljedeće uvjete, a to su srednja stručna sprema četverogodišnjeg tehničkog usmjerenja ili alternativno trogodišnja s tri godine iskustva rada na CNC strojevima, vozačku dozvolu B kategorije, dobro poznavanje rada u aktualnim programskim alatima, dobro poznavanje rada u 2D i 3D software-u i poznavanje rada u uredskim programima, možete se javiti do 21. travnja isključivo na link:

https://www.optius.com/iskalci/prosta-delovna-mesta/?Keywords=steklarna+roga%C5%A1ka&doSearch=&Time

Prednost kod zapošljavanja imaju osobe s položenim ispitom na klasičnim strojevima za obradu i/ili za viličara. Također od kandidata se traži sustavnost, točnost, pouzdanost i nekonfliktnost, zatim sposobnost analitičkog i logičkog razmišljanja te afinitet prema radu unutar grupe. Kandidati koji zadovolje sve uvjete primaju se na rad na neodređeno nakon tri mjeseca probnog rada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba