Odlična vijest za vlasnike jurilica na dva kotača

Kreće preventivno-sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti motocikala”

Objavljeno: 16.04.2023. zagorjeinternational

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske, od 24. do 29. travnja provest će se preventivno-sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti motocikala”, obavještava Policijska uprava krapinsko – zagorska.

Akcija će se provoditi u 38 stanica za tehnički pregled vozila na području cijele Republike Hrvatske, a usmjerena je prvenstveno na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. 

Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se tehničko stanje istog ili stanje pojedinih sklopova s naglaskom na stanje kočnica i svjetlosne signalizacije. 

Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Važno je napomenuti da besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Također, potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba