Važna obavijest

U Pregradi smanjen broj odvoza komunalnog otpada

Objavljeno: 07.04.2023. zagorjeinternational

Iz Grada Pregrade poslana je obavijest građanima kako je od 1. travnja došlo do promjene u broju odvoza miješanog komunalnog otpada na području samog naselja Pregrada. Smanjen je broj odvoza otpada u odnosu na dosadašnji raspored, što dovodi i do uštede za građane.

Tako će se miješani komunalni otpad u naselju Pregrada, umjesto dosadašnja četiri puta, prikupljati tri puta mjesečno – petkom, dok se u ostalim naseljima broj odvoza nije mijenjao, odnosno miješani komunalni otpad prikuplja se također tri puta mjesečno (četvrtkom, odnosno petkom, ovisno o naselju).

Sukladno tome, cijena obvezne minimalne javne usluge (fiksni dio) iznosi 11,95 eura, odnosno 7,96 eura za one korisnike koji kompostiraju biootpad u vlastitom komposteru. 

Naime, prema podacima koncesionara, u ljetnim mjesecima prosječan broj odvoza na području Pregrade bio je 2,5 puta mjesečno stoga je Gradsko vijeće na svojoj 10. sjednici održanoj 8. prosinca donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području grada Pregrade. Smanjenjem broja odvoza miješanog komunalnog otpada korisnike se potiče na odvojeno prikupljanje otpada, recikliranje i kompostiranje. Reciklabilni otpad (papir i plastika) i dalje će se prikupljati jednom mjesečno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba